Our website use cookies to improve and personalize your experience and to display advertisements(if any). Our website may also include cookies from third parties like Google Adsense, Google Analytics, Youtube. By using the website, you consent to the use of cookies. We have updated our Privacy Policy. Please click on the button to check our Privacy Policy.

Aur pentru vinurile Pernod Ricard la

Concursul Internaţional de Vinuri de la Bucureşti

·    Pernod Ricard a câştigat medalia de aur cu cele două vinuri înscrise în Concursul Internaţional de Vinuri de la Bucureşti

·    Sauvignon blanc "Montana Reserve" şi Shiraz "Jacob’s Creek Reserve" sunt singurele băuturi de provenienţă australiană premiate la această competiţie

Pernod Ricard a participat, în perioada 8 – 11 mai 2008, la cea de-a V-a ediţie a Concursului Internaţional de Vinuri de la Bucureşti, desfăşurată la sediul Academiei Române. Juriul competiţiei, alcătuit din personalităţi recunoscute pe plan naţional şi internaţional din Austria, Belgia, Canada, Franţa, Germania, Marea Britanie, Moldova, Ungaria şi România, a acordat distincţia absolută ambelor vinuri înscrise în concurs de Pernod Ricard.

Sauvignon Blanc "Montana Reserve" şi Shiraz "Jacob’s Creek Reserve" sunt vinuri seci, de provenienţă australiană, şi se înscriu în cele mai recente trenduri viticole ale secolului 21.

Originar din regiunea Marlborough, Noua Zeelandă, Sauvignon Blanc “Montana Reserve” se obţine din struguri recoltaţi în luna martie şi se depozitează pentru învechire în butoaie de stejar. Acest vin are o aromă de piper verde şi fructe tropicale, fiind recomandat pentru mâncăruri precum: fructe de mare, peşte alb şi brânză de capră. “Montana Reserve”  se serveşte la temperaturi de 10-12º C, având o concentraţie alcoolică de 13,5%.

Cel de-al doilea vin din portofoliul Pernod Ricard premiat cu aur la Concursul Internaţional de Vinuri de la Bucureşti, Shiraz "Jacob’s Creek Reserve", provine din regiunea australiană Barossa Valey. Strugurii pentru acest vin se recolteză în perioada martie-aprilie, depozitându-se în butoaie de stejar. Shiraz "Jacob’s Creek Reserve" are o aromă unică de mure, prună, cafea şi vanilie, fiind recomandat pentru feluri de mâncare cum sunt: carnea de vită, brânza, carnea de raţă sau miel. Se serveşte la temperaturi de 16-18º C, iar concentraţia de alcool este de 14 %.

Concursul Internaţonal de Vinuri de la Bucureşti este un reper semnificativ pentru comercianţii de vinuri români, dar şi pentru cei străini care sunt sau intenţionează să pătrundă pe piaţa României.

În concurs s-au înscris 47 de producători şi comercianţi de vinuri din România şi din alte 11 state (Africa de Sud, Australia, Bulgaria, Chile, Germania, Grecia, Italia, Moldova, Noua Zeelandă, Spania şi Uruguay). Probele “străine” din concurs au reprezentat 21% din total.

Bucuresti, 23.05.2008

{mosloadposition user10}

By Violeta-Loredana Pascal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.