free download 78 travel guides written by experts

Auditie in memoriam Ion Vova la Ramada Majestic

Societatea Romana de Radiodifuziune, Teatrul National Radiofonic si Hotelul Ramada Majestic va invita luni, 14 februarie, ora 11.00, la auditia compact discului inchinat memoriei maestrului Ion Vova.

Maestrul, a carui munca de regizor a fost a fost incununata de numeroase premii si distinctii, a reprezentat o personalitate marcanta a radioului public. Fragmente din spectacole radiofonice de succes dar si din emisiuni de divertisment semnate Ion Vova vor putea fi reascultate in spatiul Clubului Ramada Majestic, acolo unde maestrul a fost nelipsit, pentru a se bucura, cu generozitate, de realizarile colegilor sai.

Ion Vova, supranumit de presa de specialitate „Domnul Radio”, s-a nascut la 30 septembrie 1917. A fost absolvent in anul 1943 al Academiei de Muzica si Arta Dramatica, sectia de Actorie, clasa Ion Manolescu. Ulterior a practicat actoria la numeroase companii particulare (apartinand lui Sica Alexandrescu, Lucia Sturdza-Bulandra, Dina Cocea, Grigore Vasiliu-Birlic), dar si la Teatrul National din Bucuresti. Maestrul Ion Vova a fost angajat in anul 1952 ca regizor la Societatea Romana de Radiodifuziune, colaborand inca dinainte la transmisiunile teatrale in direct, realizate din cladirea Colegiului „Sfantul Sava”. Astfel, din cei 93 de ani de viata ai sai, peste sase decenii s-au impletit cu destinul Teatrului National Radiofonic, cu istoria Societatii Romane de Radiodifuziune.

Maestrul Ion Vova si-a legat indisolubil numele de teatrul la microfon, de emisiunile educative pentru copii si de programele de divertisment „Ora vesela”, realizand, de asemenea, productii de teatru muzical, spectacole de estrada. A colaborat cu numeroase generatii de actori si a pus in unda titluri aflate azi in Fonoteca de aur a Teatrului National Radiofonic.

Numeroase distinctii i-au incununat cariera artistica prodigioasa: Premiul Asociatiei Umoristilor din Romania in 1991 pentru activitate creatoare in domeniul emisiunilor de comedie, Premiul Asociatiei oamenilor de stiinta – scenarii stiintifice (1994), Premiul UNCER – creatii radiofonice in Fonoteca de aur (1999), Premiul pentru cel mai bun spectacol radiofonic, acordat la Gala UNITER pentru stagiunea 1999 – 2000, Titlul de excelenta al Culturii Romane (2001), Diploma de fidelitate fata de Radio Romania – 50 ani (2002).

Bucuresti, 11.02.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *