free download 78 travel guides written by experts

Audi porneste din prime linie a grilei la Le Mans

• Nici o îmbunătăţire a timpului pe un tur în ultima sesiune de calificări
• Allan McNish a fost cel mai rapid pilot pe ploaie
• Performanţă deosebită şi din partea lui Tom Kristensen

Audi Sport Team Joest va începe cea de-a 75-a ediţie a legendarei curse de 24 ore de la Le Mans din prima linie a grilei de start. Aversele violente ce au căzut în cursul zilei de joi au împiedicat maşinile să-şi îmbunătăţească timpii înregistraţi în sesiunea de calificări de miercuri. Astfel, grila de start a rămas nemodificată.

Joi, cel mai rapid pe pista inundată de ploaie a fost Allan McNish, care a stabilit cel mai bun timp al zilei la 4m01,257s cu puţin înainte de miezul nopţii. Cu 24 de ore înainte, scoţianul aflat la volanul prototipului Audi R10 TDI cu numărul de start 2 a cedat, la mare luptă, disputa pentru pole position împotriva rivalilor de la Peugeot pentru numai 0,572 secunde.

Tom Kristensen a stabilit un timp aproape similar cu cel al lui Allan McNish în calificările de joi seară. Recordmanul victoriilor la Le Mans a dovedit, ca şi în ziua anterioară, că se simt bine şi este refăcut după accidentul suferit, incident care l-a forţat să ia o pauză îndelungă.

Sâmbătă, Allan McNish, Tom Kristensen şi Dindo Capello vor porni de pe poziţia a doua a grilei, la comenzile prototipului Audi R10 TDI. Celelalte două maşini cu motorizare diesel ale constructorului din Ingolstadt vor pleca din linia a doua, respectiv a treia a grilei. Învingători anul trecut, Frank Biela, Emanuele Pirro şi Marco Werner au ocupat locul al patrulea în calificărti, în timp ce echipajul debutanţilor – Lucas Luhr, Alexandre Prémat şi Mike Rockenfeller – a terminat pe poziţia a cincea.

Cu locurile al doilea, al patrulea şi al cincilea, Audi a reuşit un rezultat bun în vederea "Cursei Anului". Cele trei prototipuri Audi R10 TDI au evoluat fără a avea probleme majore în sesiunea de joi seară. Toate cele trei maşini au fost desfăcute şi reasamblate după prime sesiune de calificări, cea de miercuri. În cea de-a doua şedinţă de calificări, prototipurile germane au evoluat deja în configuraţia pentru cursă.

Schimbări similare ale condiţiilor meteo – precum în cele două zile de calificări – sunt aşteptate şi în timpul cursei, al cărei start va aveal oc sâmbătă, la ora 15.00 (ora 16.00, ora României).

Grila de start
1. Lamy/ Sarrazin/ Bourdais Peugeot 3m26,344s
2. Capello/ Kristensen/ McNish Audi R10 TDI 3m26,916s
3. Gene/ Minassian/ Villeneuve Peugeot 3m27,724s
4. Biela/ Pirro/ Werner Audi R10 TDI 3m28,301s
5. Luhr/ Prémat/ Rockenfeller Audi R10 TDI 3m29,736s
6. Collard/ Boullion/ Dumas Pescarolo-Judd 3m33,590s
7. Gounon/ Moreau/ Johansson Courage-AER 3m35,171s
8. Barbosa/ Hall/ Short Pescarolo-Judd 3m35,559s
9. Lammers/ Hart/ Bleekemolen Dome-Judd 3m35,660s
10. Campell-Walter/ Ortiz/ Nakano Creation-Judd 3m36,279s

Bucuresti, 15.06.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *