free download 78 travel guides written by experts

Audi ocupa primele doua locuri in DTM

* Clasat al doilea în cursă, Martin Tomczyk a devenit lider al campionatului
    * Mattias Ekström a obţinut al doilea podium la Brands Hatch
    * Primele puncte pentru Alexandre Prémat şi Christian Abt

Într-o cursă spectaculosă ce a avut loc la Brands Hatch (Anglia), Audi a reuşit să ocupe primele două locuri în clasamentul general din DTM: Martin Tomczyk şi Mattias Ekström – ambii piloţi ai unor maşini Red Bull Audi A4 DTM înscrise de Audi Sport Team Abt Sportsline – au ocupat poziţiile a doua, respectiv a treia, deşi au beneficiat de cele mai grele maşini din pluton ca urmare a performanţelor anterioare. Rezultatul înregistrat în marea Britanie înseamnă că, peste două săptămâni, Audi se va prezent în postura de lider la "cursa de casă" de la Nürnberg. În acelaşi timp, balastul de performanţă va fi redus de la 21 la numai şapte kilograme.

În ciuda greutăţii suplimentare, maşinile Audi A4 DTM de ultimă generaţie au fost cele mai rapide la Brands Hatch. În calificările de sâmbătă, Mattias Ekström a înregistrat cel mai rapid tur, reuşită repetată de colegul său Martin Tomczyk în timpul cursei. După un accident petrecut în calificări, tânărul german a avut o evoluţie impresionantă şi, graţie unei strategii perfecte, a reuşit să urce de pe locul al optulea până pe al doilea. După cel dea-l doilea pit stop, pilotul în vârstă de 25 ani a avut şansa de a se duela cu campionul en titre, Bernd Schneider, dar a ales să nu-şi asume riscuri inutile. Clasat al doilea, Martin este acum lider al campionatului.

Mattias Ekström a terminat cursa imediat în urma coechipierului său. Suedezul a avut o evoluţie foarte bună şi, de-a lungul celor 83 de tururi, a depăşit ambii piloţi Mercedes – Mika Hakkinen şi Bruno Spengler – care au luat startul în faţa lui. În ultima parte a cursei, Ekström l-a atacat pe Bernd Schneider, dar a redus presiunea în momentul în care Martin Tomczyk a ieşit de la standuri chiar înainteal ui. În clasamentul general, Ekström se află la două puncte în urma lui Tomczyk.

Alexandre Prémat şi Christian Abt – piloţi Audi Sport Team Phoenix – au încheiat pe locurile al şaptelea, respectiv al optulea, fiind cei mai bine clasaţi sportivi cu maşini din generaţia 2006. Ambii au reuşit primele lor puncte în acest sezon.

Lucas Luhr a avut un duel aprins cu învingătorul de la Oschersleben, Gary Paffett, şi a terminat cursa pe poziţia a 11-a, presându-l pe fostul campion DTM. Coechipierul său de la Audi Sport Team Rosberg, Mike Rockenfeller, a căzut victima unei coliziuni în pluton ce a avut loc chiar în primul tur, incident în care Timo Scheider şi Markus Winkelhock (ambii de la Audi Sport Team Abt Sportsline) au fost de asemenea implicaţi. Ambii au putut să-şi continue evoluţia, în ciuda daunelor suferite la maşini. Adam Carroll şi Vanina Ickx, echipieri ai grupării private Audi Futurecom TME, au terminat pe locurile al 15-lea, respectiv al 17-lea.

Rezultatele de la Hockenheim
1. Bernd Schneider (Mercedes) 83 tururi/ 1h05m10,090s
2. Martin Tomczyk (Red Bull Audi A4 DTM) +0,543s
3. Mattias Ekström (Red Bull Audi A4 DTM) +1,255s
4. Mika Hakkinen (Mercedes) +6,182s
5. Bruno Spengler (Mercedes) +6,477s
6. Jamie Green (Mercedes) +22,485s
7. Alexandre Prémat (Audi Bank Audi A4 DTM) +26,825s
8. Christian Abt (Playboy Audi A4 DTM) +29,721s
9. Alexandros Margaritis (Mercedes) +30,218s
10. Gary Paffett (Mercedes) +32,953s
11. Lucas Luhr (Philips Audi A4 DTM) +33,514s
12. Mathias Lauda (Mercedes) +1 tur
13. Timo Scheider (GW:plus/Top Service Audi A4 DTM) +1 tur
14. Markus Winkelhock (Siemens Audi A4 DTM) +1 tur
15. Adam Carroll (Audi A4 DTM) +1 tur
16. Susie Stoddart (Mercedes) +1 tur
17. Vanina Ickx (Audi A4 DTM) +6 tururi

Abandonuri:
Daniel la Rosa (Mercedes) +1 tur
Paul di Resta (Mercedes) +83 tururi
Mike Rockenfeller (S line Audi A4 DTM) +83 tururi

Bucuresti, 11.06.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *