free download 78 travel guides written by experts

Audi lupta pentru a saptea victorie la Le Mans

  • Trei maşini Audi R10 TDI în cursa de 24 ore de la Le Mans
  • Revine recordmanul victoriilor, Tom Kristensen
  • Sase veterani şi trei tineri pentru Audi

La 16-17 iunie 2007, AUDI AG se va alinia, încă o dată, în cea mai dificilă cursă din lume: cu trei prototipuri, Audi Sport Team Joest va concura în cursa de 24 ore de la Le Mans, cea mai mare provocare din motorsport, ajunsă la cea de-a 75-a ediţiei în acest an.

Cu începere din 2000, Audi a fost marca pe care toată lumea a dorit să o învingă la Le Mans. Cele cinci victorii cu Audi R8 – prototip devenit o legendă a vremurilor sale – au fost urmate de un triumf istoric al unei maşini cu motorizare diesel – Audi R10 TDI – la debutul său la Le Mans, în iunie 2006.

În ciuda modificărilor de regulament, care prevăd că rezervoarele modelelor diesel trebuie să fie – cu începere din acest an – mai mici cu 10 procente decât ale prototipurilor cu motorizări pe benzină, echipa condusă de directorul Audi Motorsport, Dr, Wolfgang Ullrich, se bazează pe performanţele şi pe fiabilitatea Audi TDI Power în clasicul francez al anduranţei. Pentru prima dată, Audi R10 TDI va concura împotriva unui alt prototip diesel: Peugeot 908.

Adversarul Audi, Peugeot, este un constructor care a cunoscut succesul în diferite categorii din motorsport şi este un competitor puternic. Însă, ca pionier al tehnologiei diesel, Audi are un avantaj în ceea ce priveşte experienţa, inclusiv la Le Mans, iar Audi Sport Team Joest intenţionează să transforme acest atu într-o a şaptea victorie pentru Audi la Le Mans.

Pentru prima dată din 2002, AUDI AG aliniază trei maşini oficiale la startul cursei de 24 ore de la Le Mans. La volanul celui de-al treilea prototip Audi R10 TDI se vor afla trei tineri piloţi care în mod normal evoluează pentru Audi în DTM: Lucas Luhr (Germania), Alexandre Prémat (Franţa) şi Mike Rockenfeller (Germania).

În cockpitul celorlalte două prototipuri Audi R10 TDI se vor afla şase veterani, care totalizează 20 de victorii la Le Mans. Printre ei se află şi recordmanul succeselor la Le Mans, Tom Kristensen, ocazie cu care danezul îşi va celebra revenirea în competiţii după accidentul teribil suferit în prima etapă DTM din acest an, la Hockenheim.

Primul test serios de la Le Mans va avea loc o dată cu prima sesiune de calificări, miercuri, la ora 19.00 (ora locală/ ora 20.00 în România). Cursa va începe sâmbătă, la ora 15.00 (ora locală/ ora 16.00 în România). În întreaga lume, "cursa anului" va fi televizată în peste 100 de ţări.

Bucuresti, 13.06.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *