free download 78 travel guides written by experts

Audi 2.0 l TFSI este declarat “Motorul international al anului 2009”

· A cincea victorie consecutiva a motorului Audi 2.0 TFSI cu patru cilindri
· Deja peste 1,3 milioane de unitati vandute in intreaga lume
· Un cuplu si mai mare si eficienta sporita datorita sistemului Audi de ridicare a supapelor

Stuttgart/Ingolstadt – Pentru al cincilea an consecutiv, un juriu format din 64 de jurnalisti de specialitate din peste 30 de tari au votat unitatea 2.0 FSI drept "Motorul international al anului" la categoria 1,8 – 2,0 litri.

"O combinatie intre performanta si eficienta. Un exemplu pentru toti producatorii de motorizari", a fost concluzia juriului. Acesta a fost impresionat in mod deosebit de modalitatea in care motorul creat de Audi combina performantele de tractiune, economia si manevrabilitatea excelenta.

Cea mai ercenta versiune a motorului de doi litri TFSI al modelelor Audi A4, A5 si Q5 este echipata cu sistemul Audi de ridicare a supapelor, care regleaza ridicarea acestora in doua etape. Sistemul actioneaza asupra supapelor de esapament ale motorului turbo. Impreuna cu arborele cu came de alimentare care poate fi reglat cu pana la 60 de grade, acesta imbunatateste ciclul de incarcare si sporeste puterea de tractiune. Soferul resimte sistemul Audi de ridicare a supapelor ca pe o tehnologie creata pentru a spori placerea conducerii – acesta garanteaza o crestere de cuplu spontana si dinamica pentru toata gama de turatii.Prin aceasta caracteristica soferul este incurajat sa schimbe mai repede intr-o treapta superioara de viteza, promovand turatii mai reduse si, in consecinta, un stil de conducere mai economic.

Motorul 2.0 TFSI este disponibil in categorii de performanta intre 125 kW (170 cp) si 195 kW (265 cp), pentru modelele A3, S3, A4, A5 si A6, cat si pentru Audi Q5 si TT. In varianta cea mai puternica, cu o putere dezvoltata de 200 kW (272 cp), motorul propulseaza Audi TT

Sursa: Porsche Romania / Scorpion

Bucuresti, 01.07.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *