free download 78 travel guides written by experts

Au mai ramas doua zile pana la Earth Hour 2012

Sâmbătă, 31 Martie 2012, între orele 20.30 – 21.30, România se alătură mapamondului, “lăsând Pământul să respire”.

Denumită Earth Hour, manifestarea se desfășoară anual la nivel mondial și își propune să determine factorii de decizie guvernamentali, să recurgă la măsuri ferme pentru stoparea fenomenului de încălzire globală.

Reinvent Consulting, companie românească de consultanță în domeniul afacerilor, s-a alăturat pentru al patrulea an consecutiv acestei inițiative, prin demararea proiectului "Ora Pământului", România devenind astfel prima ţară din lume, după ţara organizatoare, cu site special dedicat campaniei.

Sub sloganul "Lasă Pământul să respire!", se urmărește implicarea instituțiilor publice, societăților din toate domeniile de activitate, precum și a cetățenilor, într-un demers care să producă schimbarea mentalității asupra mediului înconjurător, printr-un simplu gest de stingere a luminilor și decuplare a echipamentelor electronice aflate în stand-by, pentru o oră.

"Ora Pământului 2012" va fi marcată începând cu ora 20.30, în Parcul Izvor, printr-o serie de activități atractive, organizate de către Reinvent Consulting, împreună cu partenerul principal, Romsuintest Periș. Bucureștenii sunt invitați la spectacolul și jongleriile formației Crispus, dar și să își aducă aminte de jocurile copilăriei sau să participe la diferite concursuri, desfășurate de către membrii Clubului Montan EcoXtrem.

EcoEnergySync, Howard Johnson Grand Plaza Hotel, Jandarmeria Română, JW Marriott Bucharest Grand Hotel, Lyoness, Microcar, Ministerul Administrației și Internelor, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Mediului și Pădurilor, Ministerul Sănătății, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, Muzeul Național de Artă Contemporană, Opera Națională București, Primăria Sectorului 6, Skoda, sunt partenerii, care vor da anul acesta, tonul stingerii luminilor instituțiilor și clădirilor, invitând oamenii să repete gestul în casele lor.

Tu ce faci de Ora Pământului? Te aşteptăm în Parcul Izvor, sâmbătă 31 martie, între orele 20.30 – 21.30.

Pentru mai multe informații intră pe www.orapamantului.ro.

Dezvoltată în 2007, în Sydney, Earth Hour și-a demonstrat utilitatea, prin reducerea consumului de energie electrică cu 10,2 %, echivalent cu scoaterea de pe șosele a peste 48.000 de autovehicule. În 2008, 50 de milioane de oameni au ales să celebreze acest moment iar în 2009, sute de milioane de oameni, din 88 de țări și peste 1000 de orașe, au stins lumina pentru a trimite un mesaj puternic despre necesitatea de prevenire a schimbărilor climatice. În 2011, conștiinta a peste 1,3 miliarde de persoane a fost interconectată de strigătul la unison, de o simplitate profundă, că viața întrece ca prioritate orice altceva.

Bucuresti, 29.03.2012

{mosloadposition user9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *