free download 78 travel guides written by experts

Au început înscrierile în cea de-a XIII-a ediție Romanian EFFIE Awards

Noua viziune EFFIE

Romanian EFFIE Awards, unul dintre cele mai importante festivaluri ale industriei, ce premiază an de an eficiența în comunicare, a ajuns la cea de-a XIII-a ediție, ocazie cu care invită agențiile să înscrie lucrări în competiție între 20 aprilie și 25 august.

Începând cu ediția 2016, Effie România se aliniază integral formatului internațional mutând centrul atenției de pe Gala de premiere pe educație, propunând un format ce va acoperi un an întreg și al cărui  obiectiv este creșterea nivelului profesional în marketing și publicitate.


În cadrul lansării Effie 2016 din 20 aprilie de la Hanul Gabroveni, Comitetul de Organizare a prezentat noua viziune a Effie România, precum și cele mai importante modificări de format. Pentru că marketingul eficient se bazează pe un proces de învățare continuă și pe transmiterea de know-how între reprezentanții industriei, seara s-a încheiat cu un prim Effie Talk susținut de Andy Meldrum (Head of Brand Communications al SAB Miller pe Europa). Subiectul a fost “What do clients know about effective advertising?” și a deschis seria de conferințe și dezbateri marca Effie România, care vor avea pe parcursul acestui an.

Noua strategie impune schimbări și la nivelul competiției. Una dintre cele mai importante este introducerea dezbaterilor în procesul de jurizare sau crearea unor categorii noi. Dacă până acum fiecare membru al juriului nota individual studiile de caz, începând cu ediția de anul acesta procesul de jurizare va fi completat cu o dezbatere moderată.

Președintele juriului va fi și anul acesta Neal Davies, Președinte și CEO Effie Worldwide, care revine pentru a susține efortul Comitetului de organizare EFFIE România în implementarea elementelor de noutate.

Începând cu ediția acestui an Comitetul propune o nouă categorie, “Engaged Communities”, dedicată brandurilor care crează conținut, experiențe sau platforme prin care își dezvoltă comunitățile.

În plus, cele două categorii de Telecom existente, Telecommunications Voice Offfers și Telecommunications Internet & Data, se reunesc sub denumirea „Telecommunications”.

Pentru mai multe informații și sfaturi pentru înscrierea în competiție, Comitetul de Organizare Romanian EFFIE Awards 2016 îi invită pe cei interesați la Seminarul “How to win an EFFIE”, care va avea loc joi, 28  aprilie, de la ora 10 30, la Institute, The Cafe.

Participarea este gratuită şi trebuie confirmată printr-un email trimis la adresa teodora.calin[at]institute.ro. 

Expertiza EFFIE este garantată de cei 47 de ani de activitate, 39 de țări și 47 de programe dezvoltate. EFFIE măsoară eficiența de aproape jumătate de secol și, cu fiecare an ce trece, adaugă în portofoliul festivalului exemple de bune practici implementate în nenumărate comunități. Astfel, datorită tuturor campaniilor înscrise de către agenții din întreaga lume, EFFIE va deveni un manual dedicat acestei industrii. Următorul pas în ADN-ul EFFIE va fi să transmită mai departe toate aceste cunoștințe învățate investind în oameni și contribuind la evoluția industriei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *