free download 78 travel guides written by experts

Au fost produse o suta de mii de motoare 1.2 TSI

Au trecut doar câteva luni de la intrarea în producţie a motorului 1.2 TSI şi de pe banda fabricii de motoare şi transmisii din Mladá Boleslav, a ieşit deja motorul 1.2 TSI cu numărul o sută de mii. Datorită cererii mari pentru acest motor, oferit pentru Fabia, Roomster, Octavia şi Yeti, precum şi pentru diferite modele ale altor mărci ale concernului, producţia zilnică a fost crescută deja la 1.250 unităţi. Chiar şi în timpul vacanţei următoare a fabricii, producţia va continua. De menţionat este şi faptul că la sediul principal al Škoda nu se efectuează doar montajul, ci se toarnă şi blocul motor şi se prelucrează şi alte componente importante.

Deja de anul trecut, Škoda Auto a înregistrat vânzări record la motoarele pe benzină de 1.2 litri (TSI şi HTP în trei cilindri) produse la Mladá Boleslav: producţia a fost de 367.880 unităţi, dintre care 59,5 % au fost furnizate de către marca cu săgeată înaripată pentru alte mărci ale concernului. Dintre cele 571.054 cutii de viteze MQ 200 produse de asemenea la fabrica de agregate, 55,5% au fost furnizate concernului.

Motorul absolut nou pe benzină de 1.2 litri din familia TSI, disponibil în două variante de putere (63 kW şi 77 kW), oferă combinaţia unor emisii scăzute de noxe şi a consumului redus de combustibil cu caracteristici dinamice armonioase. Astfel Fabia cu motor TSI de 1.2 litri cu 77 kW şi transmisie automată optimizată cu şapte trepte de viteză înregistrează un consum mixt de 5,3 litri benzină la 100 de kilometri. Emisiile de CO2 sunt de doar 124 g/km.

„Acest moment din istoria companiei reprezintă un alt reper important în experienţa de 110 ani de producţie de motoare de la Mladá Boleslav. Interesul mare al clienţilor pentru motorul 1.2 TSI arată că implementând tehnică de motorizare cu consum optimizat ne aflăm pe drumul cel bun,” a declarat Reinhard Jung, preşedintele consilului de administraţie al Škoda Auto.

Bucuresti, 30.06.2010

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *