free download 78 travel guides written by experts

Au fost desemnati fermierii anului in regiunea de Nord-Est

Sâmbătă, 20 septembrie, în cadrul Târgului pentru Fermieri AGRALIM au fost decernate premiile pentru fermierii anului în regiunea de Nord-Est.

Festivitatea de premiere a excelenței în agricultură ridică standardele evenimentelor agricole din Regiunea de Nord-Est: un număr de 23 de fermieri din județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui au primit premii la cele 12 categorii principale înscrise în competiție. Premii speciale au fost acordate pentru viziunea și rezultatele afacerii, marketing și piață, tehnic, leadership, impact social, măsuri de protecție a mediului. Evenimentul a avut loc la ferma Ezăreni, stațiunea didactică a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad” din Iași, în comuna Miroslava.

Evidențierea excelenței în agricultură, promovarea și aprecierea activității fermierilor privită din perspective multiple

Câștigătorii premiilor de excelență în agricultură în regiunea de Nord-Est din cei 75 de candidați au primit trofeele în cea de-a treia zi a AGRALIM, la festivitatea anuală de premiere organizată în cadrul târgului fiind reprezentate toate cele șase județe din zona Moldovei.

Noutățile ediției 2014 a Festivității de Premiere a Excelenței în Agricultură în regiunea de Nord-Est: organizarea pe două secțiuni a festivității– premierea fermierilor proactivi, care s-au înscris în concurs prin completarea și depunerea formularului de participare și evidențierea de către direcțiile agricole a performerilor în producția agrozootehnică din fiecare din cele șase județe ale Moldovei; acordarea de premii speciale pentru: viziunea afacerii, marketing și piață, leadership, grija acordată protecției mediului, responsabilitate socială.

Unicul eveniment anual de valorizare a fermierilor, producătorilor agricoli și specialiștilor din domeniul agricol din regiunea de Nord-Est s-a bucurat de participarea directorilor instituțiilor din teritoriu ale Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale: Direcțiile Județene pentru Agricultură, Agențiile de Plăți și Intervenție pentru Agricultură din județele Moldovei și reprezentanți ai Centrului Regional 1 Nord-Est al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.

Organizatorii și-au propus și în acest an o abordare unică de punere în valoare a rezultatelor în agricultură a fermierilor din regiunea de Nord-Est, juriul fiind format de specialiști ai USAMV Iași pe fiecare dintre domeniile vizate de categoriile de premiere.

În competiție fermierii s-au remarcat nu doar prin puterea financiară sau cifra de afaceri, în stabilirea criteriilor de acordare a premiilor fiind coroborate mai multe aspecte. Șanse egale au fost acordate companiile mari și companiilor mici, mijlocii și medii, fiind încurajată și inițiativa la nivel de întreprinderi individuale.

La prima secțiune din competiție au fost înregistrate 75 de candidaturi, regulamentul prevăzând înscrierea individuală, prezentarea dosarului de candidatură și o analiză amănunțită a acestuia, realizată de juriu.

Juriul Festivității de premiere a excelenței în agricultură în regiunea de Nord-Est a fost compus din reprezentanții organizatorilor, ai Partenerului Principal Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad” din Iași și un reprezentant mass-media de specialitate: Eusebia Mindirigiu, Director Executiv ABplus Events; prof. univ. dr. Benone Păsărin, Decan, Facultatea de Zootehnie; Prof. univ. dr. Lucia Drăghia, Decan, Facultatea de Horticultură; Prof. univ. dr. Teodor Robu, Decan, Facultatea de Agricultură; Conf.dr. Stejărel Brezuleanu, Director al Departamentului Agroeconomie, Facultatea de Agricultură; Conf.dr. Gavril Ștefan, Departamentul Agroeconomie, Facultatea de Agricultură; Petronela Cotea, realizator emisiuni agrare, Radio România Iași.

Prin intermediul festivității de premiere a fermierilor organizată în cadrul Târgului pentru Fermieri AGRALIM este încurajată excelența în agribusiness, inițiativa și profesionalismul în agricultură, fiind promovate experiențe de succes în agricultură în regiunea de Nord-Est, fermieri și specialiști în agricultură care creează plusvaloare în domeniile în care activează.

PREMIILE DE EXCELENȚĂ ÎN AGRICULTURĂ ÎN REGIUNEA DE NORD-EST – LISTA CÂȘTIGĂTORILOR DESEMNAȚI DE JURIU:
1. FERMIERUL ANULUI ÎN REGIUNEA DE NORD-EST: Aurel PLACINSCHI, Administrator AGRICOLA 96 SA TIGĂNAȘI.
2. FERMA VEGETALĂ A ANULUI: AGRALMIXT SA, Administrator Ion BUIMAC.
Premii speciale – categoria Ferma Vegetală a Anului:
· premiul special al juriului pentru VIZIUNEA AFACERII – Intreprinderea Individuală ANTAL IUSTIN.
· premiul special al juriului pentru PERFORMANȚĂ ÎN MARKETING: PRUTUL NORD SRL, Administrator: Gheorghe ALUPOAIE.
· premiul special al juriului pentru GRIJA ACORDATĂ PROTECȚIEI MEDIULUI:
SOCIETATEA AGRICOLĂ „TREI SATE”, Administrator Gheorghe CENUȘĂ.
· premiul special al juriului pentru RESPONSABILITATE SOCIALĂ: APAPA UNGHENI, Președinte Vasile PIPOS.
· premiul special al juriului pentru RESPONSABILITATE SOCIALĂ:A&A FARMS, Administrator Cristian SPIRIDON.
3. FERMA DE PĂSĂRI A ANULUI ÎN REGIUNEA DE NORD-EST: AGRICOLA INTERNAȚIONAL SA BACĂU, Rodica PETRICEANU, Manager AVICOLA.
Premii speciale – categoria Ferma de păsări a anului:
· premiul special al juriului pentru VIZIUNEA AFACERII: MORANDI-COM SRL, director Cătălin MORARU.
· premiul special al juriului pentru GRIJA ACORDATĂ PROTECȚIEI MEDIULUI – ROSAVIS ROȘIEȘTI, Director General Constantin MIHĂILĂ.
4. PRODUCĂTORUL LOCAL AL ANULUI: ASOCIAȚIA POMIVITICOLĂ HILIȚA, Președinte Constantin STRĂINU.
Premiul special al juriului la categoria Producătorul local al anului:
· premiul special al juriului pentru VIZIUNEA AFACERII: BACIU ION.
5. CONSULTANTUL ANULUI ÎN REGIUNEA DE NORD-EST: CRONOS CONSULTING, director Bogdan Florin COSTEA.
Premii speciale ale juriului – categoria Consultantul anului in regiunea de N-E:
· premiul special ale juriului pentru VIZIUNEA AFACERII: PFA MARCU DANIELA.
· premiul special ale juriului pentru RESPONSABILITATE SOCIALĂ: DUPLICOM, administrator Ionel POPA.
· premiul special ale juriului pentru PERFORMANȚĂ ÎN MARKETING: CONSOLVO, Manager Alexandru ROBU.
6. ANGAJATUL ANULUI ÎN REGIUNEA DE NORD-EST: TRIȘCĂU ȘTEFAN, Societatea Agricolă Trei Sate.

PREMIILE ACORDATE DE DIRECȚIILE AGRICOLE JUDEȚENE DIN REGIUNEA DE NORD-EST- LISTA CÂȘTIGĂTORILOR:
1. MANAGERUL ANULUI în județul BACĂU: Cătalin GRIGORIU, Director General COMFERT BACĂU.
2. FERMA DE OVINE A ANULUI în județul BOTOȘANI: ferma Victor ARAPAȘU.
3. TÂNĂRUL FERMIER AL ANULUI în județul IAȘI: Bogdan BĂIANU, Manager FRUCTIS TRADING.
4. FERMA DE PORCINE A ANULUI în județul NEAMȚ: SC CGC-AGRIA SRL PIATRA NEAMȚ, Administrator Constantin COCEA.
5. ANGAJATORUL ANULUI în județul VASLUI: SC. PLANTAGRO-COM SRL, Administrator Constantin NECHIFOR.
6. FERMA DE BOVINE A ANULUI ÎN JUDEȚUL SUCEAVA: SC. CERBUL CARPATIN FOREST SRL, Administrator Victor Ștefan CHIRIAC.

Bucuresti, 21.09.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *