Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Au fost desemnati cei 7 finalisti ai programului “Voluntar de profesie”

Programul Fundatiei Vodafone Romania, "Voluntar de Profesie", a ajuns la cea de-a sasea editie. Au fost desemnati 7 finalisti pentru care Fundatia Vodafone Romania va acoperi timp de noua luni salariile curente (in limita a 1.000 euro) si cheltuielile aditionale necesare implementarii proiectelor in care sunt implicati voluntarii.

Voluntarii castigatori vor lucra in perioada decembrie 2015 – august 2016 la proiecte dezvoltate impreuna cu organizatiile non profit pentru care au optat si care sustin una din cauzele promovate de Fundatia Vodafone Romania: imbunatatirea serviciilor medicale, incurajarea educatiei, stimularea voluntariatului, integrarea persoanelor cu nevoi speciale, servicii sociale pentru familii si varstnici.

Finalistii din acest an au varste cuprinse intre 27 si 44 de ani, sunt din Bucuresti, Brasov, Focsani si Bacau si sunt de profesie jurnalisti, economisti, experti relatii publice, traineri si psihologi. Lista completa e disponibila pe facebook.com/fundatiavodafone.

“Exista persoane care isi doresc sa lucreze in mediul ONG, care vor sa ajute si sa se implice, dar care nu au reusit sa o faca pana acum, pentru ca sunt constranse de alte angajamente sau de considerente financiare. Programul “Voluntar de profesie” le ofera acestora o solutie, si ocazia sa experimenteze timp de noua luni viata de voluntar angajat in problemele comunitatii. Am intalnit cazuri in care aceasta experienta a fost atat de edificatoare, incat voluntarii ne-au spus ca si-au gasit vocatia si au hotarat sa ramana in mediul ONG si dupa expirarea programului”, a declarat Angela Galeta, Director Fundatia Vodafone Romania.

Juriul care a selectat viitorii “Voluntari de Profesie” a fost format din membrii bordului si din echipa Fundatiei Vodafone Romania, precum si un voluntar de profesie care a participat la una dintre editiile anterioare ale programului

Acest program se adreseaza persoanelor care si-au dorit dintotdeauna sa lucreze intr-o organizatie non profit si sa sustina in mod direct o anumita activitate sociala. In acelasi timp, programul vine si in sprijinul ONG-urilor care au nevoie de forta de munca specializata, dar care nu pot sustine costurile salariale pentru acesti angajati.

„Voluntar de profesie” a fost lansat de Fundatia Vodafone Romania in 2010. In cei patru ani, 54 de voluntari au lucrat pentru organizatii non profit din toata tara.

Fundatia Vodafone Group a lansat la nivel mondial programul „Voluntar de profesie” in anul 2002, sub denumirea de „World of Difference”. prezent, programul se desfasoara in 28 de tari din toata lumea. Mai multe detalii despre programul „Voluntar de profesie” sunt disponibile pe pagina online dedicata Fundatiei Vodafone Romania, www.facebook.com/fundatiavodafone.

Lista castigatori Voluntar de profesie 2015:
Ana Maria Cristache, Asociatia Lindenfeld
Mihaela Pintilie, Asociatia Daruieste Viata
Andrei Vatra, Asociatia Copiii de Cristal
Andreea Iuliana Drusan, Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania
Ovidiu Ursu, Fundatia Amazonia
Diana Marcu, Asociatia Inima Copiilor
Adrian Cretu, Fundatia de Sprijin Comunitar Bacau.

Bucuresti, 17.11.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *