free download 78 travel guides written by experts

Au fost desemnati castigatorii primului concurs de programare in Java din Romania

Preşedintele Oracle, Safra Catz, încurajează studenţii români să ia în considerare studiile în domeniul informaticii

Rezumat

 • Câștigătorii primului concurs de programare în Java din România, lansat în ianuarie 2014, au fost anunţaţi în cadrul unui eveniment organizat în Aula Magna a Academiei de Studii Economice din România.
 • Opt studenți au primit premii pentru proiectele depuse la concursul „Soluţii Java inteligente pentru comunitatea noastră” organizat de Oracle Academy și Junior Achievement România.
 • Câștigătorii concursului au primit certificate de recunoaştere de la preşedintele Oracle, Safra Catz, care le-a vorbit studenților despre oportunitățile oferite de industria IT. Ea a încurajat tinerii să urmeze cursuri de informatică, pentru a-şi mări şansele de a avea o carieră profesională de succes.
 • Concursul a premiat cele mai strălucite idei și cele mai bune soluţii de programare Java care ajută la rezolvarea problemelor comunităților şcolare, de afaceri și urbane. Cele trei proiecte câștigătoare sunt:
  • o soluţie extrem de eficientă pentru gestionarea computerizată a accesului personalului în clădiri, dezvoltată de Mogan Sergiu Pavel şi Bisoc Madalina Oana de la Universitatea Ovidius Constanta, și Mogan Sebastian Andrei de la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu
  • o alarmă integrată într-o aplicaţie de smartphone, care poate salva viețile persoanelor implicate în accidente de mașină sau în alte situații de urgență, dezvoltată de Alexandru Buliga, Didii Theodor-Cosmin și Ramașcanu Ionuț-Cătălin, de la Universitatea Politehnica Bucuresti
  • o aplicație smartphone de învățare, destinată celor care se pregătesc pentru testul de obţinere a permisului de conducere, dezvoltată de Dragulanescu Val-Johannes și Alina Bratu, de la Universitatea Bucuresti
 • Câștigătorii concursului primesc premii constând in laptop-uri de înaltă performanță, posibilitatea de a participa la "Oracle Romania Summer School" și vouchere pentru certificate Oracle.
 • În ultimii opt ani de activitate în România, Oracle Academy a instruit mai mult de 2.000 de cadre didactice, care au predat ulterior Introducere în Tehnologia Informaţiilor la mai mult de 99.000 de studenţi.
 • Între iunie 2013 şi aprilie 2014, Oracle Academy a organizat training-uri de Java Fundamentals și programare Java în Bucureşti, Timişoara şi Cluj-Napoca, la care au participat 142 de cadre didactice. În plus, Oracle Academy a organizat ateliere de lucru cu 124 de profesori, despre introducerea în Java folosind platforma Alice (Getting Started with Java using Alice).
 • Oracle Academy prin programul Advanced Computer Science, a implicat 77 de profesori din 38 de facultăţi/ departamente (26 universități), care rulează sesiuni de formare avansată în baze de date, data warehousing, business intelligence, Java și arhitecturi software bazate pe servicii.

Resurse

Bucuresti, 16.06.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *