free download 78 travel guides written by experts

Au fost anuntati artistii participanti la BMW Tate Live Performance Room

BMW şi Tate Modern anunţă un nou sezon de spectacole live online în cadrul BMW Tate Live 2015: Performance Room. Acest program original ce combină arta vizuală cu cea dramatică este destinat exclusiv transmisiunii web, astfel că ajunge la publicul online de pe mapamond. BMW Tate Live este un parteneriat pe termen lung între BMW şi Tate, care se concentrează pe spectacole, artă interdisciplinară şi custodia spaţiului digital. Programul BMW Tate Live explorează diferite modalităţi în care artiştii abordează performanţele live în secolul XXI, indiferent dacă o fac într-o galerie sau în mediul online.

Cei mai recenţi artişti invitaţi să participe la acest program artistic de pionierat sunt Mary Reid Kelly, Otobong Nkanga, Naufus Ramírez-Figueroa şi principala figură în arta performanţei Michael Smith. Patru spectacole online live vor avea loc pe parcursul a patru săptămâni, între 19 noiembrie şi 10 decembrie 2015. Fiecare reprezentaţie va avea loc în Performance Room de la Tate Modern şi este transmisă în direct pe canalul YouTube al Tate.

BMW Tate Live 2015: programul Performance Room

Mary Reid Kelly

19 noiembrie 2015, ora 20.00 GMT (22.00, ora României)

Mary Reid Kelley combină pictura, reprezentaţia şi poezia ei distinctivă în videoclipuri stilizate care nasc polemici. Realizate în colaborare cu partenerul său, Patrick Kelley, videoclipurile ei au fost expuse la Hammer Museum, ICA Boston, Neuer Kunstverein Wien şi SITE Santa Fe. A fost distinsă cu Premiul Roma 2011, Premiul Louis Comfort Tiffany 2013 şi Guggenheim Fellowship 2014. Kelly trăieşte şi lucrează în New York.

Otobong Nkanga

26 noiembrie 2015, ora 20.00 GMT (22.00, ora României)

Otobong Nkanga s-a născut în Nigeria, dar trăieşte şi lucrează la Antwerp (Belgia). Practica ei multidisciplinară în desen, fotografie, instalaţie şi video este axată pe teme legate de mediu, arhitectură şi istorie. Ultimele spectacole şi reprezentaţii ale lui Nkanga includ Glimmer Fragments – Simpozionul "Landing and confessions", Muzeul Stedelijk, Amsterdam (2014), Bienala Sharjah 11, Emiratele Arabe Unite (2013) şi Across the Board: Politics of Representation, o prezentare din 2012 la The Tanks de la Tate Modern, care explorează problema valorii.

Naufus Ramírez-Figueroa

3 December 2015, ora 20.00 GMT (22.00, ora României)

Naufus Ramírez-Figueroa deţine un master în Arte Frumoase la School of the Art Institute din Chicago şi a fost cercetător postuniversitar la Jan Van Eyck Academie din Maastricht, în 2013. Cu ajutorul teatrului, al desenului, al literaturii şi al sculpturii, activitatea lui Naufus evocă reprezentaţii sculpturale şi live care explorează temele pierderii, identităţii şi deplasării. A participat la diferite expoziţii solo şi de grup, care au inclus A Chronicle of Interventions la Tate Modern (2014) şi Bienal do Mercosul (2015). A fost câştigătorul unei burse Guggenheim, al unui premiu Franklin Furnace şi al unei burse Akademie Schloss Solitude, iar recent a fost distins cu Premiul ARCO Region of Madrid 2015 pentru tineri artişti. Ramírez-Figueroa trăieşte şi lucrează în Guatemala City (Guatemala).

Michael Smith

10 decembrie 2015, ora 21.00 GMT (23.00, ora României)

Michael Smith trăieşte şi lucrează în New York şi Texas. Este un artist specializat în video-uri, reprezentaţii şi instalaţii, cunoscut pentru personajele sale omonime din spectacole: Mike, inocentul plin de speranţă care devine continuu victima tendinţelor, şi Baby Ikki, melancolicul prichindel distras de orice se află în câmpul său vizual. Ambele personaje îl ajută pe Smith să comenteze cu privire la absurdităţile din cultura contemporană. Istoria impresionantă pe care Smith o are în reprezentaţii şi expoziţii încă de la jumătatea anilor ’70 include Muzeul Whitney, MoMA şi Centrul Baltic pentru Artă Contemporană. Expoziţiile solo recente includ Performing John Cage, MoMA, New York (2014); Tramway, Glasgow International (2014) şi Hales Gallery, Londra (2013).

BMW Tate Live 2015: Performance Room prezintă un format inovator care oferă audienţelor din întreaga lume şansa de a experimenta arta în reprezentaţii live ce au loc în galerie. Programul cere artiştilor să-şi dezvolte activitatea special pentru vizualizări online, conceperea reprezentaţiilor fiind un răspuns la acest mod unic de prezentare.

Audienţa este invitată să se alăture spaţiului de reprezentaţii live prin intermediul www.youtube.com/tate, să participe la discuţii cu ceilalţi membri ai publicului prin intermediul social media şi să adreseze întrebări custodelui sau artistului după spectacol prin canalele social media ale Tate – twitter.com/tate şi facebook.com/tategallery.

Custozii BMW Tate Live sunt Catherine Wood, custode-şef, International Art (Performance), Tate, şi Capucine Perrot, Tate Modern.

BMW Tate Live

Tate Live este un parteneriat pe termen lung între BMW şi Tate, care prezintă interpretări şi evenimente live inovatoare, inclusiv transmisiuni web în direct, spectacole, seminarii şi ateliere în galerie. BMW Tate Live îşi propune să ajungă la o audienţă internaţională prin noi forme de artă, care se adresează nevoilor, gusturilor şi intereselor publicului privind arta, care sunt în schimbare. Iniţiativa creează un nou spaţiu pentru colaborări şi programe care cuprind spectacole, film, sunet, montaje şi studii – domenii în care artiştii îşi pot asuma riscuri mai mari şi se pot experimenta liber. Programul cercetează transformarea sub toate formele ei şi îşi propune să provoace dezbateri asupra modului în care arta poate afecta schimbările intelectuale, sociale şi fizice. Mai multe informaţii la www.tate.org.uk/bmwtatelive.

Despre angajamentul cultural BMW

De peste 40 de ani, BMW Group a iniţiat şi s-a implicat în peste 100 de proiecte culturale la nivel mondial. Compania pune accentul principal pe implicarea de durată în arta modernă şi contemporană, pe muzica jazz şi cea clasică, precum şi pe arhitectură şi design. În 1972, trei picturi de mari dimensiuni semnate de Gerhard Richter au fost create special pentru a fi expuse în foaierul sediului central BMW Group de la München. De atunci, artişti precum Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Olafur Eliasson, Jeff Koons, Zubin Metha, Daniel Barenboim şi Anna Netrebko au cooperat cu BMW. În plus, compania a colaborat cu arhitecţi renumiţi precum Karl Schwanzer, Zaha Hadid şi Coop Himmelb(l)au, care au realizat designul principalelor clădiri centrale sau uzine. În 2011, BMW Guggenheim Lab, o iniţiativă globală a Fundaţiei Solomon R. Guggenheim, Muzeului Guggenheim şi BMW Group, a avut premiera mondială la New York. Compania garantează libertatea absolută de creaţie în toate activităţile culturale în care este implicată – acest aspect este esenţial pentru lucrări revoluţionare la fel cum sunt inovaţiile importante pentru o afacere de succes.

În România, BMW a consolidat parteneriate de tradiţie cu Festivalul de muzică de cameră SoNoRo, Les Films de Cannes à Bucarest, Festivalul Dakino sau Anonimul, precum şi Bienala de Gravură Experimentală. La nivel naţional, partenerii BMW susţin o gamă largă de proiecte culturale, aşa cum este Festivalul de Teatru de la Sibiu.

Mai multe informaţii: bmwgroup.com/culture şi bmwgroup.com/culture/overview.

Londra / Bucuresti, 08.10.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *