free download 78 travel guides written by experts

Au artistii responsabilitatea de a crea punti de comunicare intre culturi?

Joi, 6 noiembrie 2008, ora 17:00, sala InfoEuropa
(Calea Victoriei 88, in sediul Bibliotecii Centrale Universitare).

Trebuie sa fie discursul artistic unul asumat social? Trebuie ca acesta sa fie unul in spiritul cunoasterii reciproce si al sprijinirii dialogului intercultural?  

Vom discuta despre aceste lucruri impreuna cu doamna Sandra Pralong, ambasador national al Anului European al Dialogului Intercultural 2008 si cu elevi ai Colegiului National I. L. Caragiale, Liceului Teoretic Bulgar Hristo Botev, Liceului Teoretic Dante Alighieri, Liceului Teoretic Ady Endre, Colegiului German Goethe si Liceului International.

Prin invitatia lansata tinerilor de a lua parte in mod activ la eveniment dorim sa ii ascultam punandu-si probleme politice, probleme ale comunitatii vazute din perspectiva europeana, sa discutam cu ei pentru a le afla opiniile si a-i provoca sa isi exerseze  formularea si sustinera argumentelor proprii.

Dezbaterea  face parte dintr-o serie de trei astfel de evenimente desfasurate in contextul Anului European al Dialogului Intercultural 2008 dupa cum urmeaza:
– 6 noiembrie 2008: “Au artistii responsabilitatea de a crea punti de comunicare intre culturi?” – in colaborare cu Departamentul pentru Relatii Interetnice din subordinea Guvernului Romaniei
– 13 noiembrie 2008: “Care pot fi rolul si semnificatia dezbaterilor publice pe tema dialogului intercultural?” – in colaborare cu Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica
– 27 noiembrie 2008: „Minoritati traditionale si minoritati noi – statutul imigrantului in Romania”    

Seria de trei dezbateri are loc in cadrul Programului National al Romaniei pentru Anul European al Dialogului Intercultural si constituie o incercare de a identifica opiniile pe care ni le asumam atunci cand preluam necritic mesaje politice europene, din dorinţa de a de incuraja o atitudine civica asupra dialogului intercultural, prea adesea privit ca fiind responsabilitatea exclusivă a specialiştilor sau a politicienilor fie ei romani sau europeni.

Programul este realizat de Centrul de Consultantă pentru Programe Culturale Europene in parteneriat cu Departamentul pentru Relatii Interetnice din cadrul Secretariatului General al Guvernului si cu Asociatia Romana pentru Dezbateri, Oratorie si Retorica, cu sprijinul Reprezentantei Comisiei Europene in Romania si al Departamentului pentru Afaceri Europene din cadrul Secretariatului General al Guvernului. 2008 – Anul European al Dialogului Intercultural este o initiativa a Uniunii Europene prin care se urmareste promovarea dialogului intercultural, cresterea nivelului de constientizare a tuturor locuitorilor din spatiul european cu privire la importanta dezvoltarii unei cetatenii europene active. Evenimentul se bucura de sprijinul Televiziunii Romane si va fi difuzat in emisiunea Convietuiri de la TVR 1.

Pentru orice detalii sau informatii va rugam sa ne contactati.

Bucuresti, 05.11.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *