free download 78 travel guides written by experts

Atunci si Acum (TVR 1) a generat scuzele publice ale ministrului Justitiei

În urma difuzării pe TVR 1 în data de 18 noiembrie a emisiunii „Atunci şi Acum”, emisiune cu tema „Erori judiciare din România”, ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu s-a autosesizat şi a ţinut să-şi ceară scuze în faţa victimei celei mai mari erori din sistemul judiciar românesc – Viorica Vişan, femeie care a petrecut 10 ani în închisoare pe nedrept.
Astăzi, 21 noiembrie, la sediul Ministerului Justiţiei a avut loc o întâlnire neoficială între domnul Cătălin Predoiu şi Viorica Vişan, întâlnire la care ministrul şi-a manifestat regretele faţă de drama trăită de aceasta. TVR a filmat în exclusivitate întâlnirea dintre cei doi, întâlnire ce va fi prezentată telespectatorilor la Jurnalul TVR de la ora 19.00 de azi, 21 noiembrie. După 14 ani de la pronunţarea sentinţei în cazul Vişan în sfârşit, un reprezentant al statului român îşi exprimă clar regretul pentru grava eroare produsă.

Drama Vioricăi Vişan (fostă Dulamă) a început în octombrie 1994, când a fost arestată pentru uciderea soacrei sale şi condamnată la 16 ani de închisoare. Acest lucru s-a realizat deşi nu exista nicio probă împotriva sa şi nu se descoperise arma crimei.

La câteva luni după arestarea Vioricăi Vişan, adevăratul criminal a făcut un autodenunţ pe care procurorii nu l-au luat în considerare şi femeia a rămas în închisoare. Abia după 10 ani de la comiterea faptei, adevăratul criminal (unul dintre fiii doamnei Vişan) a fost închis în urma unui al doilea denunţ pe care acesta l-a făcut în faţa procurorilor. Acum 4 ani, Viorica Vişan a fost eliberată şi declarată nevinovată printr-o sentinţă definitivă şi irevocabilă. De 3 ani, Viorica Vişan se află în judecată cu statul român pentru a primi despăgubiri materiale pentru suferinţa îndurată şi nedreptatea făcută.

În timpul detenţiei, Viorica Vişan s-a îmbolnăvit grav. În plus, şi-a pierdut casa, iar familia i s-a destrămat. Precizăm că niciunul dintre magistraţii care au condamnat-o pe Viorica Vişan nu a fost, până acum, tras la răspundere.

Emisiunea „Atunci şi Acum” se difuzează de 3 ani pe TVR 1, în fiecare de marţi, de la ora 18.00 şi este moderată de Marian Voicu.

Bucuresti, 21.11.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *