creative night talks

Atos și OVHcloud anunță un parteneriat strategic pentru crearea unei soluții CLOUD 100% europeană

Atos și OVHcloud și-au unit forțele pentru a oferi capabilități și servicii CLOUD pentru companii și organizații publice din întreaga lume. În cadrul acestui parteneriat, OVHcloud și Atos creează o soluție multi-cloud 100% europeană, ce combină suita Atos OneCloud și soluțiile OVHcloud bazate pe infrastructuri suverane. Atât clienții din Europa, cât și organizații din întreaga lume vor putea beneficia de amprenta globală a celor două companii, cu acces la o rețea comună de peste 130 de centre de date, pentru a găzdui medii dedicate și private.

Acest parteneriat confirmă ambițiile comune ale Atos și OVHcloud în direcția protecției și confidențialității datelor. Cele două grupuri își propun crearea unui mediu cloud unic, end-to-end, suveran, de la infrastructură la aplicații și industry data spaces. Clienții vor putea, astfel, să își păstreze controlul deplin asupra datelor și aplicațiilor, indiferent dacă sunt stocate în cloud public, privat sau hibrid. În calitate de membri fondatori ai GAIA-X, Asociația Europeană pentru Date și Cloud, Atos și OVHcloud colaborează pentru a oferi garanții de conformitate viitorului cadru legislativ GAIA-X și pentru alte reglementări de confidențialitate ale UE, cum ar fi GDPR.

Atos logo

Parteneriatul va oferi organizațiilor europene niveluri de securitate de neegalat la utilizarea tehnologiilor cloud. OVHcloud a primit recent statutul de SecNumCloud de la Agenția Națională Franceză pentru Securitate Cibernetică (ANSSI), demonstrând că oferta sa privată de cloud îndeplinește cele mai înalte standarde de securitate. În calitate de jucător global de top, Atos va oferi soluții de cybersecurity găzduite de OVHcloud, pentru a spori securitatea digitală a serviciilor și soluțiilor sale cloud esențiale:

  • Servicii de criptare și managementul anonimizării la cerere, calificate ANSSI
  • Gateway-uri securizate pentru accesarea infrastructurilor și aplicațiilor locale și remote, cu cel mai înalt nivel de control și încredere, chiar și pentru cei care lucrează de la distanță
  • Servicii de descoperire și vizibilitate, îmbunătățite prin capabilitățile de consultanță care alimentează dashboard-uri de securitate protejate, oferind date clare despre indicatorii de risc.

„Afacerile de mâine vor cloud-first și data-driven, amplificând, astfel, necesitatea unei infrastructuri și servicii digitale de încredere, care să poată fi adaptate cerințelor specifice în termeni de SLA-uri, securitate, suveranitate sau scalabilitate. Inițiativa Atos OneCloud a fost concepută pentru a crea această punte unică între soluțiile cloud digitale și nevoile de business ale clienților noștri. Partenerii noștri sunt o parte centrală a abordării Atos și suntem bucuroși să-i întâmpinăm pe cei de la OVHcloud în ecosistemul nostru. Colaborarea se bazează pe sinergii puternice și, împreună, le putem oferi clienților noștri soluții cloud de încredere”, a declarat Yannick Tricaud, Chief Executive Officer, Atos în Europa de Sud.

„Accelerarea transformării digitale în industriile din sectorul public și privat a fost semnificativă și suntem încântați să colaborăm cu Atos pentru a construi soluții cloud comune care să răspundă nevoilor specifice ale acestora. Experiența Atos și excelența tehnologică, combinate cu ecosistemul puternic al OVHcloud, infrastructurile de top și produsele multi-cloud de ultimă generație, vor aduce o adevărată valoare adăugată pe piață”, a declarat Michel Paulin, Chief Executive Officer, OVHcloud.

În plus, ambele companii își continuă eforturile de eliminare a amprentei de carbon, oferind platforme și servicii end-to-end globale sustenabile și au semnat recent acordul Climate Neutral Data Centre Pact. OVHcloud va contribui la angajamentul Atos de a furniza Decarbonization Level Agreements, oferind rapoarte privind emisiile de carbon pentru soluțiile comune Atos și OVHcloud.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *