free download 78 travel guides written by experts

Atos și Comitetul Olimpic Internațional își extind parteneriatul la nivel mondial până în 2024

Atos, lider global în transformarea digitală, și Comitetul Olimpic Internațional (IOC) își anunță extinderea parteneriatului la nivel mondial, până în 2024. În calitate de integrator principal de tehnologie, Atos va asigura infrastructura IT pentru Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing, din 2022 și Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024.

Încă din 1989, Atos a fost partenerul IT al Mișcării Olimpice, compania furnizând servicii pentru Comitetul de Organizare al Jocurilor Olimpice de la Barcelona, în 1992. Începând cu anul 2001, Atos a devenit partenerul IT al Mișcării Olimpice la nivel mondial.

„În aceste perioade fără precedent, sprijinul și încrederea partenerilor noștri la nivel mondial sunt mai importante ca niciodată. În conformitate cu Agenda Olimpică 2020, respectiv planurile strategice ale IOC, suntem încântați să continuăm parteneriatul cu Atos, ghidul nostru de încredere într-o perioadă marcată de transformare digitală, care ne oferă baza digitală și platformele digitale necesare desfășurării Jocurilor Olimpice. Ne bucură faptul că ne putem baza în continuare pe sprijinul Atos în cadrul Mișcării Olimpice și putem aduce valorile Olimpice mai aproape de miliarde de oameni, la nivel mondial”, a declarat Thomas Bach, Președintele IOC.

„Suntem încântați să ne extindem parteneriatul cu IOC, care are deja o istorie de aproape 30 de ani. Vom continua angajamentul nostru de susținere a Jocurilor Olimpice prin intermediul tehnologiilor și inovațiilor de top, servicii integrate de conectare, securizare și digitalizare a Jocurilor. Vom realiza acest obiectiv conectând oamenii, mediul de business și tehnologia, oferind soluții durabile pentru Comitetul Olimpic, având în centrul acțiunilor noastre angajamentul de sustenabilitate, ce se află deopotrivă în abordarea Jocurilor Olimpice și în misiunea Atos”, a declarat Elie Girard, CEO Atos.

Atos logo

În calitate de partener global, Atos va susține în continuare Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020, Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing, din 2022, precum și Jocurilor Olimpice de la Paris, din 2024, unde se află și sediul global al Atos.

Acordul include, de asemenea, drepturi de marketing pentru Comitetul Paralimpic Internațional (IPC) și Jocurile Paralimpice, prin acordul de colaborare pe termen lung dintre IOC și IPC, dar pentru Jocurile Olimpice pentru Tineret.

Atos susține în prezent Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice Tokyo 2020 prin furnizarea sistemelor olimpice de bază (ex. gestionarea acreditărilor), precum și a aplicațiilor care gestionează, printre altele, înscrierile sportivilor la evenimente, portalul online de voluntari, programul de competiție, managementul forței de muncă și aplicația de votare pentru Comisia sportivilor IOC. Totodată, Atos se ocupă de furnizarea tuturor rezultatelor oficiale către pagina web și aplicația Jocurilor, dar și de oferirea către mass-media a biografiilor sportivilor și a altor tipuri de informații de background.

La PyeongChang 2018, Atos a livrat pentru prima dată sistemele IT necesare Jocurilor Olimpice în Cloud. Modelul va fi replicat și în cazul competiției Tokyo 2020, sprijinind Comitetul Olimpic în implementarea de soluții durabile, prin minimizarea impactului asupra mediului înconjurător în comparație cu edițiile anterioare. La următoarele ediții, Atos va gestiona, de asemenea, cel mai inovator sistem de control avansat al accesului (AACS).

„Atos devine cel de-al 12-lea partener olimpic la nivel global care și-a prelungit parteneriatul până în 2024. Sprijinul oferit pe termen lung de către partenerii noștri oferă Mișcării Olimpice posibilitatea de a se bucura de stabilitate financiară și sprijin operațional, lucru care ajută la depășirea provocărilor, inclusiv cele generate de perioada actuală fără precedent. Redistribuind 90% dintre veniturile înregistrate, Comitetul Olimpic este capabil să sprijine sportul și sportivii la nivel mondial, pe tot parcursul anului”, a declarat Jiri Kejval, președintele Comisiei de marketing a IOC.

„Jocurile Olimpice înseamnă muncă în echipă, cu toții lucrând în cadrul unui ecosistem de parteneri. Trebuie să colaborăm pentru a ne atinge obiectivul comun, acela de a crea magia Jocurilor Olimpice. Vorbim de un mediu complex, cu multiple părți implicate, unde suntem responsabili de o varietate de servicii, de la consultanță la integrare și operațiuni. Datorită complexității și solicitărilor avansate pe care le presupune această competiție, am evoluat mult și în ceea ce ține de tehnici și tehnologii noi. Suntem mândri să ne extindem sprijinul pentru Mișcarea Olimpică, aducând cu adevărat Jocurile Olimpice în era digitală”, a declarat Patrick Adiba, Head of Major Events în cadrul Atos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *