Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Atos lansează cel mai performant server de Edge Computing

Atos, lider global în transformare digitală, lansează BullSequana Edge, cel mai performant server de Edge Computing disponibil pe piața globală. BullSequana Edge a fost proiectat pentru a fi utilizat în mod securizat pentru tehnologia Internet of Things (IoT), în medii în care timpul scurt de răspuns este crucial (producție 4.0, vehicule autonome, sănătate, securitatea aeroporturilor și magazinelor) și unde datele trebuie procesate și analizate în timp real. Anunțul a fost făcut în cadrul conferinței Atos Technology Days din Paris, parte a evenimentului Viva Tech.

Serverul integrat BullSequana Edge procesează și gestionează în siguranță datele IoT, în apropierea sursei unde este generată, pentru a putea fi accesate imediat.Serverul analizează și rulează aplicații de Inteligență Artificială (AI) în timp real, pentru a genera pe loc informații relevante. Astfel, utilizatorii pot acționa și lua decizii rapid în vederea a optimizării operațiunilor.

BullSequana Edge permite companiilor să depășească provocările ce țin de lațimea de bandă limitată, conectivitatea întreruptă la rețea, securizarea datelor la marginea rețelei și costuri asociate cu rețeaua.

Atos BullSequana Edge

Principalele beneficii:
· Securizare și confidențialitate optime: atât datele, cât și serverul, sunt protejate de un set de măsuri avansate de securitate;
· Răspuns imediat: datele sunt analizate în timp real;
· Autonomie: dependența redusă de cloud, disponbilitatea și conectivitate datacenterului garantează faptul că aplicațiile nu sunt perturbate în caz de conectivitate limitată sau intermitență în rețea. BullSequana Edge poate comunica prin radio, GSM sau Wi-Fi;
· Interactivitate: datele din surse și în formate diferite pot fi analizate în timp real;
· Rentabilitate: reducerea infrastructurii datacenterelor și a costurilor asociate cu rețeaua.

“Creșterea exponențială a numărului dispozitivelor IoT și modul în care sunt gestionate volumele imense de date reprezintă unele dintre provocările cu care se confruntă multe companii în prezent. Pentru a administra și valorifica cantități mari de date într-o eră post Cloud, trebuie să adoptăm tehnologia edge computing. Atos s-a bazat pe expertiza și experiența sa în calitate de lider în cloud orchestration, soluții performante de calcul, securitate cibernetică și Inteligență Artificială pentru a dezvolta un produs unic de edge computing. Serverul BullSequana Egde permite companiilor să-și valorifice multitudinea de date”, a declarat Pierre Barnabé, Senior Executive Vice-President, Head of Big Data & CyberSecurity Division Atos.

Scenarii de utilizare BullSequana Edge

· Inteligență Artificială: Atos Edge Computer Vision ­– oferă operațiuni avansate de extracție și analiză a caracteristicilor (oameni, fețe, emoții, comportamente), pentru excuția de acțiuni automate. Permite unui ansamblu format dintr-un număr mare de camere video inteligente, spre exemplu cele de supraveghere video, să colaboreze integrat, în timp real, pentru a derula operațiuni neîntrerupt.
· Big data: Atos Edge Data Analytics – permite organizațiilor să-și îmbunătățească modelele de business cu soluții precise și prescriptive. Scenariul se bazează pe capabilitățile edge ale lake-ului de date pentru a le face utilizabile și sigure.
Container: Atos Edge Data Container (EDC) – o soluție containerizată completă pregătită să ruleze la marginea rețelei și care funcționează ca un sistem IT descentralizat (începând cu un rack și până la un data center containerizat). Poate rula independent în medii non-data center fără a fi necesare operațiuni on-site.

Disponibilitate

Serverul BullSequana Edge este disponibil începând cu data de 16 mai 2019 și poate fi achiziționat ca infrastructură de sine stătătoare sau împreună cu o platformă software, precum Atos Edge Computer Vision, Edge Data Analytics ori în cadrul unui sistem containerizat, cum ar fi Atos Edge Data Container. BullSequana Edge este certificat de Microsoft Azure pentru tehnologia Internet of Things.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *