free download 78 travel guides written by experts

Atlas – tehnica accesibila pentru fixarea protezei inferioare

Potrivit Glamour Dent, tehnica se adresează celor care au suferit pierderi de os și permite utilizarea protezei existente

Milioane de români, cu vârste din ce în ce mai mici, poartă proteze dentare însă majoritatea se plâng de probleme legate de îngrijrea lor sau de disconfortul cauzat atunci când vorbesc sau mănâncă, potrivit specialiștilor Glamour Dent. O soluție pentru aceste probleme este reprezentată de fixarea prin implanturi a protezei inferioare iar, în prezent, există tehnici avansate accesibile ca preț, precum Atlas, care se adresează celor care nu mai au o structură osoasă suficient de bine dezvoltată, necesară în cazul altor tipuri de implanturi, potrivit specialiștilor Glamour Dent. 

Tehnica Atlas utilizează patru implanturi subțiri din aliaj de titanium, care se fixează numai în zona frontală, având astfel un grad minim de invaziune, precum și o un gel pe bază de silicon care este introdus în proteza pe care pacientul o are deja (pentru a minimiza costurile) sau într-una nouă, pentru a ajuta la fixare și a absorbi din presiunea exercitată asupra gingiilor.

“Procedurile clasice de implantologie a protezei inferioare pot avea o perioadă de vindecare de circa 4 luni și costuri destul de ridicate dacă necesită și transplant de os. În cazul tehnicii Atlas, costurile sunt reduse de posibilitatea de a folosi proteza existentă, precum și de faptul că necesită mai puține componente și numărul vizitelor post-operatorii este redus, “ declară doctor Anca Pătru, General Manager Glamour Dent.

Intervenția dureaza circa o oră și se realizează cu anestezie locală.

Bucuresti, 20.04.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *