Kinodiseea

Atentie! Pacaleala: Premiul de 1.000.000 de euro de la Google este fals

Google serveste drept model pentru interceptarea de mesaje spam si a furtului de informatii

Este foarte cunoscut faptul ca Google Corporation culege o multime de informatii. Faptul ca ofera bani este o noutate. Recent, milioane de mesaje spam au invadat casutele de inbox si anunta un presupus premiu de 1.000.000 de euro din partea Google « Fondurile Google 2009 ». Falsificatorii incearca sa atraga toti destinatarii sa completeze un formular pana pe 2 decembrie si sa ofere  informatii personale pentru inceperea transferului de bani. Informatiile personale trebuie sa fie trimise unui asa-numit preot Wilson Paul si aparent nesigura sa adresa gmail.com.

Informatiile personale cerute includ urmatoarele amanunte : prenumele, data de nastere, numele de familie, sexul, adresa, nationalitatea, profesia, numarul de telefon si numarul de fax.

Ralf Benzmuller, managerul laboratoarelor G Data Security : « Pe de-o parte, este destul de putin probabil sa primesti vreodata mult promisul premiu in bani. Pe de alta parte, informatiile personale sunt furate si victimele pot fi indemnate sa plateasca onorarii iarasi si iarasi pentru a primi presupusii bani. E-mail-urile de acest gen trebuie sa fie sterse imediat ! »

Abordarea infractorilor :
Infractorii trimit e-mail-uri cu false notificari de castiguri legate de «Fondurile Google 2009 ». E-mail-ul in limba germana informeaza castigatorii despre o intalnire oficiala la Aachen, Germania, unde vor fi desemnati zece castigatori. Cei zece castigatori europeni sunt indreptatiti sa isi primeasca premiul in bani in valoare de 1.000.000 de euro fiecare prin intermediul bancii partenere oficiale: Barclays Bank Plc.. Toate informatiile oferite in acest e-mail pot fi declarate indoielnice.
Limbajul si gramatica folosite in e-mail-ul de culegere de date (phishing) se situeaza sub medie, denotand o multime de greseli. Ele par a fi traduse din engleza in germana cu un program de traducere automata. Pentru a sugera siguranta, in ciuda slabelor puncte lingvistice, falsificatorii numesc cateva companii cunoscute la nivel international, care par sa fie implicate in programul « Fondurile Google » cum ar fi : Microsoft Inc., AOL, Carlsberg, Becks, Benz and Mercedes Benz, Coca-Cola, Suisse Credit, Raiffeisen Bank Group, Allianz, Volkswagen, Nokia si Siemens. 

G Data s-a pretins a fi unul dintre castigatori, i-a contactat pe falsificatori si i-a fost cerut sa trimita cateva sute de euro intr-un cont Western Union. Acesti bani vor folosi ca onorariu pentru a incepe intregul proces de tranzactie. E-mail-urile pe care G Data le-a primit, au fost expediate de catre un server din Africa de Sud. Acest incident sprijina presupunerea ca acest e-mail este asa-numitul « Nigeria scam ».

E-mail-urile organizate de <<Nigeria scam>> :
–    Adresele de e-mail ale expeditorilor sunt de multe ori anonime si in mod evident ciudate, ca spre exemplu : online12345@providerXYZ.com
–    Adresele indicate pentru corespondenta sunt de asemenea ciudate
–    Banii sunt subiectul predominant (premii, plati in avans, mosteniri, …)
–    Continutul promite circumstante care sunt prea frumoase sa fie adevarate
–    E-mail-urile au neajunsuri lingvistice

Sfatul G Data : Este foarte probabil ca e-mail-uri de acest gen sa fie primite in majoritatea tarilor europene si nu numai. Oricine primeste astfel de e-mail-uri, ar trebui sa le stearga imediat !

Bucuresti, 26.11.2009

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *