free download 78 travel guides written by experts

Ateliere de dezvoltare personala pentru copii la IOANID

·    Programul are loc în fiecare sâmbătă până la sfârşitul anului şcolar şi se adresează copiilor inscrişi la instituţia şcolară IOANID, dar şi celor din exterior

Unitatea de învăţământ IOANID demarează începând cu data de 13 februarie 2010 programul de ateliere de dezvoltare pentru copiii din zilele de sâmbătă ale fiecarei luni. Programul se adreseaza copiilor inscrişi la instituţia şcolară IOANID, dar şi celor din exterior, calendarul activităţilor finalizându-se la sfârşitul anului şcolar.

În fiecare sâmbătă, cei mici vor învăţa o mulţime de lucruri noi şi utile, dar vor avea ocazia şi să îşi facă prieteni noi. În cadrul acestor ateliere se oferă copiilor o educaţie alternativă sau complementară celei realizate în grădiniţe şi şcoli. “Prin acest program am încercat să ne gândim atât la copii, dar şi la părinţi. La vârsta preşcolară şi şcolară mică copiii sunt foarte activi şi plini de energie, astfel este bine să îi antrenezi într-o serie de acţiuni în beneficiul lor dezvoltării lor. IOANID îşi doreşte să creeze cadrul în care să încurajăm dezvoltarea spiritului creativ a fiecărui copil. De asemenea, părinţii pot lua o mică pauză din meseria de părinte cu normă întreagă din fiecare sâmbătă aducându-i la IOANID”, spune Anca Biriş, director administrativ IOANID.

Programul de sâmbătă de la IOANID începe cu “Atelierele de dezvoltare personală pentru copii prin mijloace de expresie teatrală” coordonate de Alexandra Daniela Şerban de la Asociaţia pentru Educaţie, Cultură şi Civism “Aed Ludens”. La aceste ateliere pot participa copiii cu vârste cuprinse între 3 şi 12 ani. Prin intermediul acestui atelier se va urmari iniţierea copiilor în artă dramatică, precum şi încurajarea acestora în descoperirea şi cultivarea personalităţii lor, într-un mod armonios şi plăcut. Cursul va cuprinde o mulţime de exerciţii practice care să stimuleze creativitatea, luarea unor decizii într-un timp stabilit, dar şi finalizarea unor sarcini primite. Atelierele se vor extinde pe o perioadă de 15 şedinţe, adică 15 săptămâni, şi se desfăşoară pe două categorii de vârste: 3 – 6 ani şi 7 – 12 ani. Fiecare grupă va avea un minim de 10 copii şi un maxim de 15 participanţi. Durata unei şedinţe a atelierului va fi de 60 de minute. Grupa de 3 – 6 ani îşi va desfăşura activitatea în intervalul orar 10.00 – 11.00, urmând ca cei mari, 7 – 12 ani, să susţina cursul în intervalul 11.10 – 12.10. Toate şedintele se vor desfăşura la sediul unităţii de învăţământ IOAND din str. Polonă nr. 4. Structura atelierelor are patru module: pregătirea grupului de copii, ateliere de comunicare prin tehnici teatrale, valorizare şi autovalorizare, ateliere de atitudine. Costul acestui modul este de 300 de euro de copil pentru toate cele 15 şedinţe. “Aceste ateliere este începutul programului de sâmbătă la IOANID. Pe parcursul acestui program vom avea şi alţi colaboratori prin care ne dorim dezvoltarea copilului prin ateliere de creativitate, de arta fotografică, de pictura şi altele. Atelierele de creaţie şi de dezvoltare personală sunt astfel structurate încât să stimuleze participarea activă, implicarea imaginativă, în centrul procesului aflându-se  COPILUL, nu conținutul care trebuie achiziționat sau <rezultatul> la care trebuie să se ajungă”, mai spune Anca Biriş.

Înscrierile se fac zilnic în intervalul orar 9.00 – 17.30 pe adresa de mail office@gradinitaioanid.ro sau la telefon 0758.054.441.

Bucuresti, 10.02.2010

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *