free download 78 travel guides written by experts

Ateliere de arte vizuale in parcul Carol din capitala

„Ecranul comunitar” este un eveniment de arta comunitara organizat de catre Fundatia Ratiu Romania din Bucuresti, intre 11 si 13 august, in Parcul Carol din capitala. Dupa-amiezele se vor desfasura ateliere de educatie artistica, pentru categoria de varsta 5 – 16 ani, iar seara vor fi prezentate proiectii de film pe teme sociale.

Proiectul „Ecranul comunitar”, derulat de Fundatia Ratiu Romania in cadrul platformei de Implicare Sociala prin Arta, se adreseaza comunitatii  sectorului 4 din Bucuresti prin oferirea unui produs cultural comun, dedicat. Obiectivul general il reprezinta constientizarea si dezvoltarea unei identitati comunitare comune prin mijloace creative. Prin acest eveniment se initiaza un sir de manifestari specifice prin care se cauta sa se supuna atentiei membrilor comunitatii problemele specifice acesteia.

Problemele propuse si confirmate ca grad de frecventa ridicat de catre Primaria sectorului 4 sunt violenta in scoli, lipsa de adaposturi pentru seniori, lipsa locurilor de parcare suficiente, consum de droguri de mare risc si cainii fara stapan.
Fundatia Ratiu Romania invita artisti sa tina ateliere de arte vizuale prin care sa ii invete pe copii si adolescenti (segmentul de varsta 5 – 16 ani) sa exprime opinii si sa propuna solutii la problemele comunitare semnalizate mai sus, folosind ca si instrument de exprimare  un anumit tip de arta.
Ateliere vor fi de animatie (5 – 8 ani), papuserie (9 – 12 ani), bricolaj ecologic (5 – 12 ani) si teatru (8 – 16 ani) si vor avea loc in parcul Carol, in fata Monumentului, in toate cele trei zile, cu incepere dela ora 17.00.

Inscrierile se fac la adresa info [at] fundatiaratiuromania.eu pana pe 10 august.

Serile vor putea fi vizionate filme romanesti de scurt metraj filtrate dupa problemele comunitare ale sectorului 4, Bucuresti.

Parteneri: Primaria Municipiului Bucuresti, Primaria sectorului 4 Bucuresti,  UNATC – Fundatia Arte Vizuale, Asociatia Komunitas, "Film Scurt" Alba-Iulia, Asociatia Aristoteles Workshop, TVR 3 – emisiunea Arca lui Peter.
Prin amabilitatea HBO Romania

Parteneri permanenti: JCK, Pro Com – Centrul de Comunicare Profesionala, calendarevenimente.ro, Best Communication Media

Bucuresti, 04.08.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *