bucharest tech week 2021

Atacurile informatice au luat amploare

Atacurile informatice sub forma unor programe software ce pretind a oferi utilizatorilor programe comerciale legale, au luat amploare

ESET LLC, compania producatoare a solutiei antivirus de ultima generatie NOD32, avertizeaza utilizatorii in legatura cu cresterea semnificativa a numarului de site-uri si diverse programe software ce pretind a fi programe comerciale legale, oferite gratuit utilizatorilor.

Acestea au la baza  un cod malitios ce se activeaza in momentul in care utilizatorul descarca si instaleaza aplicatiile.

Astfel, computerul va fi infectat cu o serie de programe spyware si adware, fiind “mascate” de aplicatii ce pretind scanarea si curatarea computerului de un anumit virus, cat si de website-uri ce pun la dispozitia utilizatorului codecuri video.

O metoda foarte des intalnita o reprezinta ferestrele de tip “pop-up” ce indeamna utilizatorul sa descarce diferite aplicatii software gratuite, menite sa vina in ajutorul acestuia.

Astfel, in timp ce utilizatorul crede ca a gasit solutia ideala la problema sa, nu a facut decat sa sporeasca gravitatea acesteia.

Este recomandat si de altfel fundamental, ca utilizatorii sa nu descarce sau sa instaleze nici un program software nesolicitat de ei, si sa evite navigarea in cadrul unor website-uri ce nu prezinta incredere.

Problema majora pe care o ridica aceste tipuri de amenintari informatice este aceea ca sunt actualizate in permanenta de catre hackeri, ceea ce le face foarte greu de depistat de un simplu program antispyware sau antivirus.

Pentru a bloca in timp util actiunea acestor amenintari informatice, este necesara implementarea unei solutii capabila sa detecteze proactiv modelele de operare caracteristice acestor programe software malitioase, si sa avertizeze utilizatorul in legatura cu pericolul la care este expus, inainte ca acesta sa le descarce sau sa le instaleze.

De aceea, solutia cea mai potrivita este reprezentata de NOD32 Antivirus System, un program antivirus unitar, ce inglobeaza  protectie antispyware, si furnizeaza o protectie proactiva bazata pe euristica avansata. 

Bucuresti, 16.05.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *