metalshow

AstonEco Management anunta succesul lansarii

Manualului international pentru implicarea partilor interesate

AstonEco Management anunta cu placere succesul lansarii Manualului international pentru implicarea partilor interesate, ce a avut loc in data de 29 iunie, la sediul UNESCO, din Bucuresti.

Evenimentul a avut o buna participare si pentru asta dorim sa multumim sustinatorilor si participantilor pentru contributiile pe care le-au avut. In special, am dori sa ne exprimam aprecierea pentru prezenta domnului John Morahan, Ambasadorul Irlandei, domnului Peter Wells, Directorul UNESCO CEPES, doamnei Yesim Oruc, Reprezentant Rezident a.i. UNDP in Romania, doamnei Victoria Campeanu, Director General al Directiei pentru Politici Comerciale din cadrul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, precum si profesionistilor din mediul academic, de afaceri si din societatea civila.

In timpul evenimentului, a fost prezentat Manualul si scopul sau, in contextul social si economic. Manualul este disponibil gratuit la www.cccro.org.

Au fost anuntate de asemenea o serie de traininguri de inalt nivel de CSR, de Implicare a Partilor Co-interesate si de Management de Mediu, oferite de specialisti cu experienta nationala si internationala, prin intermediul Centrului pentru Cetatenie Corporativa, Romania. In plus, a fost introdus un pachet de software international, trilingv englez-roman-german, pentru crearea si auditarea strategiei de CSR (mai multe informatii la www.cccro.org). 

Lansarea marcheaza un pas in plus in parteneriatul actorilor economici si sociali – reprezentanti ai mediului de afaceri, institutiilor publice, organizatiilor internationale, societatii civile, comunitatii si mediului inconjurator, lucrand impreuna pentru a adresa provocarile de azi.

Evenimentul face parte dintr-o serie continua de evenimente de networking destinate oamenilor si organizatiilor interesate de a obtine responsabilitate sociala corporativa in Romania.

Despre Manual

Manualul este un ghid de bune practici realizat de Accountability si Programul pentru Mediu al ONU (UNEP) si a fost tradus in limba romana de AstonEco Management. Limba romana devine astfel a cincea limba oficiala a acestui document de referinta internationala.

Aceasta initiativa este sustinuta de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Ministerul Mediului si Padurilor, Consiliul Concurentei si UNESCO. Traducerea a fost verificata de Universitatea Tibiscus, Universitatea de Vest Timisoara, Universitatea Politehnica Timisoara, Centrul de Studii si Aplicatii Interdisciplinare si Centre for Corporate Citizenship Romania.

Despre AstonEco Managment

AstonEco Management dezvolta si implementeaza proiecte pentru dezvoltarea durabila a companiilor, comunitatilor, autoritatilor si organizatiilor asociate. Cheia proiectelor o reprezinta facilitarea implicarii tuturor actorilor si imbunatatirea capacitatilor si resurselor necesare dezvoltarii sustenabile a celor implicati.

Bucuresti, 07.07.2010

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *