free download 78 travel guides written by experts

ASR Printul Paul al Romaniei,

Invitat de onoare la Forumul Economic Romano-American

Inceputul lunii mai a fost marcat de un eveniment economic important pentru Romania: Forumul de Parteneriat Strategic Romano American, gazduit  in districtul financiar al New Yorkului.

Evenimentul  l-a  avut  ca invitat de onoare pe ASR Printul Paul al Romaniei, care a prezentat audientei o serie de oportunitati de afaceri intre Romania si SUA in perioada imediat urmatoare. “Criza economica mondiala nu este neaparat un dezavataj pentru Romania si SUA, din contra, poate fi un avantaj competitiv daca stim sa o gestionam! Putem sa dezvoltam proiecte win-win pentru companiile noastre! Ganditi-va la idustria IT, daca e sa dau doar un singur exemplu! Cate talente romanesti in acest domeniu ar putea fi implicate in proiecte comune!”, a declarat ASR Printul Paul al Romaniei in cadrul forumului.

Printre temele abordate in cadrul conferintei au fost cele legate de securitatea nationala si aparare, de programele de offset (compensare pentru achizitiile de tehnica speciala), de oportunitati de afaceri in infrastructura si energie regenerabila sau cele legate de modul in care companiile pot face fata actualei crize economice.

Din partea SUA au participat la forum lideri ai marilor firme americane din domeniul de aparare si securitate nationala implicate deja in afaceri cu Romania, cum ar fi Raytheon, ITT si VSE, firme care totalizeaza peste 30  de  miliarde de dolari cifra de afaceri anuala.

Din partea romana au participat Ambasadorul Romaniei la Washington – Dl. Adrian Cosmin Vierita, Consilierul Prezidential pentru Securitate Nationala si Aparare – Dna. Oana Petrescu, Consulul General al Romaniei la New York – Dl. Pietro Pavoni,  Directorul Directiei Productiei de Aparare din cadrul Ministerului Economiei – Dl. Aurel Cazacu.

Bucuresti, 08.05.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *