metalshow

ASPIIR, cu sprijinul MSD, lanseaza www.aspiir.ro – un site dedicat

pacientilor care sufera de boli inflamatorii intestinale

Asociatia Persoanelor cu Boli Inflamatorii Intestinale din Romania (ASPIIR), lanseaza site-ul www.aspiir.ro, cu sprijinul companiei farmaceutice MSD Romania. Acesta este o platforma de comunicare interactiva prin intermediul careia toti cei interesati pot afla mai multe detalii despre bolile inflamatorii intestinale atat de la pacienti cat si de la medici specialisti.

"Am decis sa sprijinim initiativa ASPIIR deoarece consideram ca asociatiile de pacienti reprezinta un partener important in cadrul sistemului de sanatate si o mai buna informare a pacientilor conduce la o imbunatatire a calitatii vietii" a declarat Florentin Scarlat, External Affairs & Communicartions Manager, MSD Romania.

www.aspiir.ro se adreseaza persoanelor care sunt in cautarea unei platforme informationale ce asigura suport medical in tratarea si prevenirea bolilor intestinale inflamatorii. Portalul prezinta detalii despre formele, simptomele, cauzele si optiunile de tratament ale bolilor inflamatorii intestinale – rectocolita ulcero-hemoragica si boala Crohn, detalii relevante despre incidenta acestor boli la noi in tara precum si sfaturi legate de nutritie si dieta.

Accesand site-ul si inregistrandu-se in baza de date, vizitatorii pot primi sfaturi direct de la specialistii gastroenterologi in sectiunea „Intreaba medicul”, pot discuta pe forum despre diferite simptome, nutritie, analize medicale sau pot cere recomandari in ceea ce priveste alegerea unui cabinet medical. Saptamanal, pe site vor fi postate informatii medicale de ultima ora, recenzii si concluzii de la intalnirile pacientilor, cat si diete speciale pentru pacientii care sufera de boli inflamatorii intestinale. In plus, vizitatorii www.aspiir.ro au posibilitatea de a se abona la newsletter-ul lunar, pentru a fi primii care afla cele mai importante stiri din domeniu.

“Ne dorim ca acest site sa constituie un sprijin real si constant atat pentru pacientii afectati de boli inflamatorii intestinale cat si pentru rudele sau prietenii celor care sufera de aceaste afectiuni. Informarea corecta, dar si suportul moral pe care www.aspiir.ro isi propune sa le furnizeze sunt esentiale in imbunatatirea calitatii vietii pacientilor” declara Isabella Grosu, membru fondator al asociatiei ASPIIR.

ASPIIR s-a infiintat in 2009 cu sprijinul Societatii Romane de Endoscopie Digestiva in primavara anului 2009. Asociatia ofera sprijin si informatii despre centrele de interes in diagnosticul si tratamentul bolilor inflamatorii intestinale si ofera un permanent suport informational prin modelarea unei atitudini fata de o anumita boala, acceptarea unor examinari si terapii corespunzatoare.

MSD – marca inregistrata Merck & Co., Inc., cu sediul in Whitehouse Station, N.J., SUA. In prezent MSD este lider mondial in industria sanatatii, contribuind la sanatatea lumii. Prin medicamentele eliberate pe baza de prescriptie medicala, vaccinuri, terapii biologice si produse de ingrijire de larg consum dar si produse veterinare, MSD colaboreaza cu clientii si opereaza în peste 140 de tari pentru a furniza solutii inovatoare de sanatate. De asemenea, MSD demonstreaza angajamentul pentru imbunatatirea accesului la sanatate prin politici, programe si parteneriate derulate la scara larga.

Bucuresti, 10.03.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *