Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Aspecte ale polifoniei lingvistice

Daiana Felecan
Editura Tritonic

Iata o noua lucrare interesanta aparuta la Editura Tritonic. Cartea este de altfel bine scrisa, documentata (de altfel dupa cum marturiseste autoarea "problematica polifoniei cunoaste (…) o traditie generos argumentata"), impartita in doua sectiuni principale: una care se ocupa de clarificarea conceptului si o alta unde sunt prezentate aspecte practice.

Prima parte a lucrarii, desi poate multi ar fugi de elementele teoretice, este una extrem de utila cititorului si studentului sau masterandului la filologie (si chiar filologilor). Sunt prezentate foarte bine structurat elementele care tin de polifonie lingvistica sub toate aspectele. Tocmai pentru ca sunt multe lucrari in domeniu si capitolele cartii prezinta conceptia despre polifonia lingvistica a diverselor scoli sau nume consacrate in domeniu.

Ajungem apoi la partea a doua si intalnim aici capitole in care se vorbeste (din nou cu baza bibliografica si atenta analiza) despre porecle, barfa, parodie ca gen polifonic si nu numai.

O carte asadar interesanta din punct de vedere al problematicii tratate si utila din punct de vedere al continutului. Sinteza pe marginea polifoniei lingvistice este una demna de lauda, ca atare volumul se constituie intr-un punct de reper pentru filologi si cei interesati de filologie.

Va invitam sa cititi aceasta carte si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *