free download 78 travel guides written by experts

Aspect la modă, dar şi confort în noua colecție de Primăvară-Vară 2016 de la Tamaris

Din cele mai vechi timpuri şi până la nebunii ani ’70, Tamaris rememorează şi reinterpretează curentul retro-chic într-o manieră contemporană. Rafia stă la baza celor mai tari tendinţe ale verii, iar încălţămintea oferă o declaraţie vibrantă a modei: arată-ţi culorile!

Don’t worry, be hippie!

A fost deceniul boho, al mozaicului şi al platformelor, al baticurilor, pantalonilor evazaţi şi al coafurilor hippie, pe vremea când moda nu cunoştea reguli şi individualitatea era tot ceea ce conta. Nebunii ani ’70 au reprezentat „adolescența modei” deoarece a fost perioada în care s-a experimentat cel mai mult. Un nou trend care variază între „Woodstock” şi „Studio 54” a luat naştere. Complet lipsit de griji, dar cu caracter! În acest sezon, influenţa stilistică a anilor ’70 se va reflecta şi în moda pantofilor. Cu toate aceastea, aspectul este unul mai matur. „Nouveau Hippie” este vechiul trend cu un nou status. Evazat, în loc de strâmt, precum şi fusta mini în A reprezintă revendicarea libertăţii de mişcare şi atrage chiar mai multă atenţie asupra pantofilor. În valul contextului nostalgic, saboţii şi sandalele cu platformă îşi sărbătoresc relansarea. Influenţele boho adaugă culoare şi franjuri colecţiei. În afară de velur ca cel mai important material al anilor ’70, întâlnim culorile puternice ale condimentelor şi culorile pământii arse. Imprimeurile florale – în adevăratul stil „flower power” – joacă un rol esenţial. În privinţa tocurilor, revenim la motto-ul „înapoi către natură”, deoarece în timpul verii hippie, nimic nu merge fără pluta şi platforma de lemn. În acest proces, platformele stau la baza unor variante din piele în culoarea coniacului sau a altor variante jucăuşe, cu imprimeuri colorate.


Barete multiple

Romanii au cucerit lumea în sandale, iar acum sandalele cuceresc lumea. Sandalele gladiator sunt în creştere şi pregătesc terenul pentru moda Olympus. Tamaris ne prezintă pantofii cu barete multiple, într-o nouă versiune a trendului antic. Pantofii militari ai legionarilor romani reprezintă descoperirea sezonului.  Imaginea lor (învechită) a dispărut de mult, iar în acest sezon clasicele sandale până la gleznă recurg la arme noi. Tocurile de plută, curelele metalice şi imprimeurile florale garantează răsturnări de situaţie surprinzătoare, transformând sandalele gladiator în modele elegante pentru zeiţele modei. Purtătorii curajoşi pot alege între modelele până la gleznă sau până la genunchi. Iar cei care preferă stilul clasic pot alege variantele cu bretele decorate care îmbrăţişează jucăuş glezna. În cazul sandalelor cu platformă,  partea din faţă cu barete va deveni o armă universală a modei, potrivindu-se numai bine cu rochii de vară vaporoase, dar şi cu ţinute de festival sau look-urile boho, cu farmecul anilor ’70.

Culori

În cazul sandalelor cu platformă, domină culorile, caracteristice curentului hippie și valului anilor ’70: culori calde ale condimentelor şi tonuri de pământ. Variind de la curry la scorțișoară, la portocaliu ars şi ruginiu – poți găsi varietatea unui bazar arab într-o singură colecţie. „Culorile picante” sunt amestecate cu albastru sau galben aprins, care oferă profunzime trendului boem-chic. Cum ar fi „Vara dragostei” fără „flower power”? Mugurii fragezi ai acestei iubiri de vară sunt reflectaţi sub forma imprimeurilor florale și a modelelor etnice – pe partea superioară a pantofului sau pe toc.

Materiale

„Este totul despre un aspectul natural de lemn” – în colectia primăvară-vară ‘16, sandalele cu platformă se bazează pe naturalețe. Lemnul și pluta îmbunătățesc aspectul tocului, în timp ce iuta și rafia constituie baza pentru cea mai tare talpă. Pânza își unește forțele cu textilele. Noutate: rafia cu un contrast colorat pentru talpă, care adaugă un accent proaspăt. Velurul, cel mai important material al anilor ‘70, joacă un rol important și se găsește în numeroase abordări în aceste colecții. Pielea de nubuc și pielea netedă, de asemenea, fac parte din distribuția obișnuită a colecției. Franjurile sintetizează aspectul hippie.

Elemente cheie

Moda pantofilor se confruntă cu noi provocări datorită pantalonilor Marlene, evazaţi și celor de tip culottes. Astfel, pantofii cu platformă și tălpile progresive însoţesc noile forme de pantaloni. Tamaris se remarcă prin grosime atunci când vine vorba de tălpă. Platforma se impune ca cea mai importantă formă a talpii. Nu doar că lungeşte piciorul, dar asigură și contragreutatea perfectă pentru siluete largi și voluminoase. Mulțumită accentului pus pe talpă, saboții și sandalele cu platformă şi toc înalt ne conving și ne duc pe valul nostalgic. Anii ‘70 nu influențeză doar moda, ci şi o varietate de pantofi. Fie că este vorba de un model cu platformă sau toc pană – talpa de rafie, ca o tendință de vară, se regăseşte în marea parte a colecției.

Detalii şi decoraţiuni

 ·    Talpa de rafie si toc de plută
 ·    Franjuri și perforații
 ·    Platforme
 ·    Curele metalice
 ·    Noile imprimeuri textile, în special flori și imprimeuri etno
 ·    Materiale tehnice, cum ar fi mesh și neopren

Inovaţii şi forme

Când vine vorba de calitate, în primul rând, Tamaris impresionează mai ales prin tehnologiile sale „feel-good”, dezvoltate special pentru femei şi utilizate în diferite variante de încălțăminte. Modelelor încercate şi testate, cum ar fi Anti-shock sau Touch It li se adaugă branţul moale, similar covoraşului de yoga. Acesta oferă libertate de mişcare şi flexibilitate, contribuind la relaxare şi la eliberarea tensiunii.

 ·    Anti-shock
 ·    Touch it
 ·    Tălpi detașabile
 ·    Branțuri ergonomice pentru mersul pe jos fără oboseală
 ·    Caracteristici/Detalii de piele pentru multe modele
 ·    Tălpi extrem de moi şi uşoare
 ·    Noutate: Branţul moale

Pentru Tamaris, calitatea, inovația și tendința de sensibilizare formează o Colecţie Primăvară-Vară 2016 care lasă o mulțime de spațiu şi pentru creativitate. Atracţiile principale ale colecției sunt la modă și incredibil de versatile. Fiecare femeie va găsi ceea ce îşi doreşte, astfel încât să îşi poată scoate în evidență fiecare parte a personalității ei cu încredere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *