free download 78 travel guides written by experts

Asociatia Producatorilor de Medicamente Generice din Romania

(APMGR) lanseaza astazi, 9 octombrie 2012, site-ul www.apmgr.org

Pagina web este gândită ca un instrument flexibil și ușor de manevrat, util atât jurnaliștilor din presa de profil cât și reprezentanților companiilor farmaceutice sau simplilor utilizatori interesați de domeniul medicamentelor generice.

Cei interesați vor regăsi pe site-ul www.apmgr.org informații despre scopul și structura Asociației, despre companiile membre și nu în ultimul rând despre medicamentele generice – ce sunt acestea, prin ce se diferențiază de alte categorii de medicamente și care sunt avantajele utilizării lor. De asemenea, noul site al Asociației conține studii și rapoarte reprezentative pentru domeniu.

În secțiunea “Mass-media” a paginii web, pot fi accesate atât comunicatele de presă cât și o listă cuprinzătoare de articole publicate recent în legătură cu activitatea și luările de poziție ale reprezentanților APMGR.

Pentru a spori transparența și a facilita comunicarea cu cei interesați, pagina web a Asociației conține date de contact detaliate și pune la dispoziția utilizatorilor un formular online prin care pot fi transmise sugestii, recomandări sau solicitări de informații privind activitatea Asociației și alte teme de interes pentru industria producătoare de medicamente generice din România.

Despre APMGR:

Asociația Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) reprezintă principalele companii producătoare de medicamente generice din România: Actavis, AC Helcor, B. Braun, Biofarm, Dr. Reddy’s, Egis, Gedeon Richter, Krka, Labormed, Medochemie, Sandoz, Sanofi-Aventis, Sintofarm, Terapia-Ranbaxy, Teva, Zentiva. Medicamentele generice sunt medicamente bioechivalente cu medicamentele inovative a căror brevet a expirat. Prin preţul lor şi producţia locală devin mai accesibile pacienţilor.

APMGR este afiliată la Asociaţia Europeană a Producătorilor de medicamente Generice (EGA) – organizația europeană care reunește cele mai importante companii farmaceutice producătoare de medicamente generice, parte a asociaţiei internaţionale a medicamentelor generice – IGPA – Internaţional Generic Pharmaceutical Alliance.

Companiile membre ale APMGR au o contribuţie anuală de 1,5% din PIB, asigură 8.000 de locuri de muncă directe şi alte 15.000 indirecte, multe dintre acestea fiind înalt calificate. În ultimii 5 ani, companiile au realizat investiţii de peste 500 milioane RON, în procese de retehnologizare, modernizare şi dezvoltare ale site-urilor de fabricaţie şi laboratoarelor proprii, funcţionale pe teritoriul României.

Bucuresti, 09.10.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *