free download 78 travel guides written by experts

Asociatia Pro Imunizare (API) o numeste pe Anca Draganescu in functia de presedinte

· Noul președinte al Asociației Pro Imunizare (API) va fi gazda celei de-a patra ediții a Forumului Stop Gripa ce va avea loc în data de 14 octombrie 2015

Asociaţia Pro Imunizare (API) anunță numirea în funcția de președinte a doctorului Anca Drăgănescu, medic primar pediatru, specialist boli infecțioase la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Dr. “Matei Balș” din București. Aceasta va fi gazda celei de-a patra ediții a Forumului Stop Gripa ce va avea loc pe 14 octombrie la Hotel Novotel, București.

Dr. Anca Drăgănescu o înlocuiește în funcție pe Dr. Oana Falup-Pecurariu, medic primar pediatru, conferențiar la Facultatea de Medicină din cadrul Universității Transilvania din Brașov, care a fost aleasă membru în board-ul Societății Europeane de Boli Infecțioase Pediatrice (ESPID), în luna februarie a acestui an.

Dr. Anca Drăgănescu face parte din echipa de specialiști a Institutului Național de Boli Infecțioase Prof. Dr. “Matei Balș” din anul 2004 și este implicată constant în acțiuni științifice dedicate bolilor pediatrice cu patologie infecțioasă.

În ultimii trei ani, Asociația a organizat Forumul Stop Gripa, un eveniment medical tradițional, care a devenit un reper pentru profesioniștii din sistemul medical și reprezentanții societății civile, reușind să reunească specialiști de marcă din România și din Europa.

"Ne apropiem de un nou sezon gripal şi implicit de o nouă ediție a Forumului Stop Gripa. Este foarte important să fim informați și să știm cum să ne protejăm, în contextul în care rata de vaccinare a scăzut dramatic în România. Este datoria noastră, a tuturor – autorități, medici, specialiști, societate civilă – să contribuim la evitarea unui dezastru și să aducem în discuție importanța existenței pe termen lung a unui cadru legislativ care să reglementeze întregul proces de vaccinare”, a declarat Dr. Anca Drăgănescu, președinte Asociația Pro Imunizare.

Dr. Anca Drăgănescu va participa în intervalul 2-5 septembrie la Congresul Național de Pediatrie de la Timișoara unde va participa la o sesiune de dezbateri pe tema profilaxiei prin vaccinare în contextul infecțiilor severe, această sesiune fiind prezidată de către Conf. Univ. Dr. Monica Luminos, Șef Secție Pediatrie la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Dr. “Matei Balș”.

Bucuresti, 03.09.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *