free download 78 travel guides written by experts

Asociatia Presei Auto din Romania a votat DACIA SANDERO ca fiind

Masina Anului 2009 in Romania

“Am venit ca sa ramanem. Craiova face parte acum din marea familie Ford” – a declarat in aceste momente de criza dl. John Fleming, presedintele Ford Europa, cu aceasta ocazie

Dacia Sandero a castigat titlul “Masina Anului 2009 in Romania”. Juriul Asociatiei Presei auto din Romania a oferit 203 puncte pentru Sandero, in timp ce Opel Insignia, ocupanta locului 2, a totalizat 162 puncte. Citroen C5 a iesit pe locul al treilea, cu un total de 136 puncte. Nu mai putin de 13 membri ai juriului -din 20 -au votat Sandero ca fiind castigatoare. Seara de 11 decembrie 2008 a inregistrat cateva premiere istorice pentru competitia Masina Anului in Romania:
–    Se implinesc 10 ani de la prima editie
–    Prin asocierea cu TVR la productia si transmiterea in direct a acestui eveniment, competitia Masina Anului in Romania si-a intarit importanta la nivel national. De altfel, Ray Hutton, presedintele juriului European Car of the Year a declarat ca: “Evenimentul din Romania este singurul transmis la o televiziune nationala, in toata Europa, dovada a seriozitatii acestei competitii locale”
–    APAR si-a demonstrat inca o data rolul determinant pe care il are in dezvoltarea industriei auto romanesti; ocazie cu care, dl. John Fleming, presedintele Ford Europa si invitat de onoare al evenimentului a declarat in fata a milioane de telespectatori: “Am venit la Craiova sa ramanem si sa facem ce am promis. Acum angajatii de aici fac parte din marea familie europeana Ford si trebuie sa aiba incredere in viitorul alaturi de noi.”

Cu aceasi ocazie, dl Christian Esteve, vicepresedinte Renault, de asemenea invitat de onoare, a declarat: “Cand am venit prima data in Romania, acum zece ani, am ajuns in zece minute de la aeroport in centru. Acum am avut nevoie de aproape trei ore. Este cel mai bun exemplu al dezvoltarii industriei auto romanesti. Legat de viitor, puteti fi siguri ca Dacia este una dintre directiile prioritare de dezvoltare pentru Renault.”

In acelasi timp, cu prilejul Zilei Nationale a Presei Auto din Romania, aflata la a 4-a editie, APAR a acordat urmatoarele premii:
–    Debutul anului 2008 – Suzuki Romania
–    Sportivul anului 2008 – Doru Sechelariu
–    Dealerul anului 2008 – Radacini
–    Cel mai bun PR al anului 2008 – dl. Liviu Ion, Director Comuinicare al Automobile Dacia
–    Managerul anului 2008 – dl. Dan Chitaru, Kia Romania
–    Evenimentul anului 2008 – lansarea Ferrari in Romania
–    ECO 2008 – Porsche Romania
–    Compania anului 2008 – Ford Europa
–    Omul deceniului 1998-2008 – Christian Esteve, vicepredinte Renault
–    Omul anului 2008 – John Flemming, presedinte Ford Europa

Cativa dintre seniorii presei romanesti, personalitati in domeniul auto, care au fost inca de la infiintare alaturi de APAR, au primit diplome de excelenta: Horia Alexandrescu, Octavian Andronic, Radu Grozea, Virgil Vochina si Eugen Ionescu Cristea.

Asociatia Presei Auto din Romania tine sa-l felicite pe Vasile Costin, unul din cei 5017 romani care au raspuns la intrebarea “ Care credeti ca va fi Masina Anului 2009 in Romania?” si a castigat o Dacia Sandero. Concursul organziat de APAR si gazduit de site-ul TVR a avut peste 18.000 de participanti, un adevarat succes de public.
Pe aceasta cale, APAR multumeste Automobile Dacia pentru parteneriatul deosebit in realizarea acestui proiect.

APAR multumeste lui ExxonMobil, cea mai mare companie petroliera din lume; companiei NOVACHROM, distribuitor Exxon Mobil, pentru parteneriatul pe termen lung cu “Masina Anului in Romania”.
In acelasi timp, APAR multumeste TVR, dlui Presedinte Alexandru Sassu, pentru excelenta colaborare in realizarea acestui show istoric.

Voturile membrilor Juriului pot fi consultate pe site-ul TVR.

Bucuresti, 12.12.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *