free download 78 travel guides written by experts

Asociatia Nationala pentru Arte Vizuale Contemporane organizeaza expozitia de fotografie

“Tatal si fiii”- Francisc si Maria Mraz

Meda Popea Arts & Events anunţă o nouă expoziţie organizată de Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane (ANAV). Intitulată “Tatăl și fiii”, expoziţia fotografului Francisc Mraz și a fiicei sale, Maria, va avea loc la Ceainăria Cărturești din strada Pictor Verona. Vernisaj: 14 septembrie 2015, ora 19.00.

Francisc Mraz Ferko este profesor si fondator al școlii de fotografie Fotopoetica, iar Maria Mraz a fost inițiată fotografic de către prietenele sale Maria și Irina Buciu, absolvente ale școlii. Cei doi artiști expun pentru prima dată împreună fotografii relizate în ultimii doi ani.

Sorin Bejenaru, membru fondator A.N.A.V.: “Această preluare aparent indirectă a ‘meseriei’ de creator a fost și este un proces complex. Regăsim în ea atât doza de umor ce îl caracterizează pe profesorul Francisc Mraz, cât și bunătatea și încrederea cu care își girează elevii, care foarte curând îi devin camarazi, prieteni, sfătuitori”.

Maria și Francisc au convenit să-și cenzureze fără menajamente selecțiile, adoptând o severitate necesară, procesul fiind reciproc, multe dintre fotografiile tatălui fiind eliminate la reacția promptă a colegei mai tinere, a cărei titulatură de fiică a fost depășită, precum afirmă cu umor Francisc, de unde și titlul expoziției. Maria devine, astfel, “fiul” și duce mai departe învățăturile atât de subtile și universale despre bucuria creatorului. Francisc are, de fapt, mult mai mulți fii, deoarece elevii săi îi sunt și copii, și colegi în același timp.

Expoziția de fotografie “Tatăl și fiii” este organizată de Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane (ANAV) și Librăria Cărturești.

Bucuresti, 11.09.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *