metalshow

Asociatia Help Autism a lansat AHA KIDS – clubul dedicat filosofiei invatarii prin joaca

“Fiecare copil este unic însă milioane de copii au fost identificaţi ca având nevoi speciale. Depăşim etichetele şi acceptăm provocarea de a găsi împreună soluţii. Acest loc de joacă este cel mai bun cadru în care copiii, cu orice nivel de abilitate, să se joace şi să exploreze.” – Cătălin Moisescu, administrator AHA KIDS

AHA KIDS este o companie, înfiinţată sub forma unei structuri de economie socială, care îşi propune să ofere servicii orientate către familie, menite să îndeplinească şi chiar să depăşească cele mai exigente cerinţe ale părinţilor.

Scopul nostru este de a oferi un loc de joacă unic, cu o mare varietate de jucării educative şi ateliere de lucru diverse pentru veni în întâmpinarea nevoilor copilului într-un mediu sigur şi distractiv. Este dovedit faptul că cei mici învaţă prin joc iar eforturile noastre vizează tocmai acest aspect! Copiii sunt angajaţi în activităţi potrivite vârstei şi nevoilor lor, care îi vor ajuta la dezvoltarea gândirii creative, a capacităţilor senzoriale, limbajului şi imaginaţiei.

Clubul AHA KIDS a fost dezvoltat pentru a ajuta copiii, indiferent de capacităţile lor, să se dezvolte şi să înveţe. Specializată în lucrul cu copiii cu nevoi speciale, în deosebi cu cei care prezintă tulburări din spectrul autist, echipa AHA KIDS se axează nu doar pe îngrijirea şi dezvoltarea capacităţilor acestor copii, ci şi pe formarea abilităţilor copiilor tipici. Prin personalul nostru specializat, format din psihopedagogi si educatori, activităţile şi programele pe care le propunem vrem să ajutăm la dezvoltarea celor mici pe toate planurile, de la comunicare, modelarea comportamentului şi interacţiune socială la motivaţie, dezvoltare intelectuală, concentrare, auto-îngrijire şi de ce nu, rezistenţă fizică.

“Ne-am dorit să oferim un spaţiu prietenos, accesibil pentru comunitate, bogat în oportunităţi de joacă terapeutice, de învăţare şi de agrement. Având în vedere experienţa noastră în terapia copiilor cu TSA, şi fiind la rândul nostru părinţi, am înţeles că jocul este limbajul comun şi ingredientul esenţial în dezvoltarea oricărui copil. Prin furnizarea unui mediu axat în acelaşi timp pe învăţare şi joacă putem oferi experienţa unui loc unic. AHA KIDS este un spaţiu minunat pentru TOŢI copiii, de la cei aflaţi, în prezent, în terapie la cei care au nevoie doar de un loc bun de joacă.” – Daniela Bololoi, preşedinte Asociaţia Help Autism

Clubul nostru a fost conceput punându-se accent în principal pe învăţarea spontană într-un mediu interactiv variat care încurajează dezvoltarea abilităţilor copilului prin stimularea imaginaţiei şi evitarea rutinei. Misiunea noastră este să creăm un mediu incluziv cu servicii excelente şi programe de calitate, cu o atmosferă jucăuşă dar în acelaşi timp educaţională. Este ideal pentru părinţii şi îngrijitorii care doresc să îşi expună copiii unui mediu imaginativ şi distractiv în care aceştia se pot juca, explora şi învaţa. De la stimulare senzorială la jocuri de puzzle şi karaoke, ateliere de pictură, colaj, olărit şi fotografie, clubul nostru foloseşte activităţi pe baza de jocuri şi jucării pentru a provoca trupul şi mintea.

Centrul AHA KIDS va oferi nu numai echipamente atent selectate şi un personal foarte bine instruit ci şi cursuri interactive, adaptate vârstei, de: limbi străine, ştiinţe, IT, oratorie ori bune maniere. Pentru zile de relaxare oferim ore deschise de joacă şi chiar posibilitatea organizării aniversărilor sau petrecerilor private.

AHA KIDS – Centru de joacă şi evenimente este infiintant de Asociaţia Help Autism în cadrul proiectului “Dezvoltarea Economiei pentru o sustenabilitate Socială-DESS” finanţat prin FONDUL SOCIAL EUROPEAN, Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. În cadrul centrului au fost create 7 noi locuri de muncă, dintre care 6 adresate persoanelor din grupurile vulnerabile descrise în proiect.

Bucuresti, 22.09.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *