free download 78 travel guides written by experts

Asociatia Dog Assist s-a lansat oficial

În data de 5 decembrie 2013, ora 11.00, la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, în cadrul Zilelor Internaționale ale Persoanelor cu Dizabilități, Asociația Dog Assist a organizat o conferință de presă cu ocazia lansării oficiale a asociației.

Asociația Dog Assist este o organizație neguvermanentală înființată în anul 2013, fără scop lucrativ, cu personalitate juridică, ce activează în domeniul terapiei asistate de animale. Echipa Dog Assist este una multidisciplinară, formată din specialiști conductori canini și câini de terapie atestați și din psihologi clinicieni, ce țintește spre îmbunătățirea calității vieții umane prin înțelegerea și utilizarea metodelor care au la bază interacțiunea om-animal.

Punând pe prim plan armonia dintre oameni și animale, prin implementarea și popularizarea terapiei asistate de animale în România, Asociația Dog Assist este dedicată să inspire, motiveze și să asigure confort beneficiarilor săi. Prin oferirea de intervenții asistate de animale (terapie asistată de animale și activități asistate de animale), de pregătire, testare și atestare a echipelor de terapie asistată de animale formate din om – câine, dar și prin demararea, participarea și diseminarea proiectelor de cercetare în acest domeniu, asociația Dog Assist își dorește să contribuie la dezvoltarea din punct de vedere psiho-emoțional, cognitiv, social, educațional, cultural și ecologic a cât mai multor beneficiari.

Asociația Dog Assist face parte din consorțiul format din Universitatea Babeș Bolyai – Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară și Institutul de Cercetare a Interacțiunii Om-Animal (Parc Zoo Turda), colaborând îndeaproape cu Catedra de Psihopedagogie Specială din cadrul Facultății de Psihologie și Științe ale Educației. De asemenea, colaborează cu Universitatea de Medicină și Farmacie, Club Dresaj Canin România și Asociația Dog For Life. Echipa Dog Assist desfășoară, în același timp, activități la centrul pentru persoane cu handicap al Asociației Caritas Eparhial Greco- Catolică Cluj. În toamna acestui an, Asociația Dog Assist a făcut primul pas în dezvoltarea sa prin selectarea a 19 voluntari, urmând ca 10 dintre aceștia să se pregătească pentru atestarea drept echipe de terapie asistată de animale, alături de câinii lor sau de câini voluntari.

Dintre colaborările anterioare menționăm colaborarea pe programe de terapie și activități asistate de animale cu centrul de zi Longdown pentru persoane cu Sindromul Down (SM), Școala de nevăzători (CJ), Școala Specială din Baci (CJ), Asociația Alcoolici Anonimi (CJ), Asociația Autism Transilvania (CJ) și asociația Betania- Centrul Delfinul (BC). De asemenea, am participat la proiectul social de strângere de fonduri Swimathon 2013, organizat de Fundația Comunitară Cluj. Nu în ultimul rând, dorim să menționăm colaborarea cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România, filiala Cluj, care ne-a susținut și ajutat cu locația unde am oferit inițial intervenții asistate de animale.

Ne-au fost alături la acest eveniment parteneri ai asociației, printre care amintim conf. univ. dr. Alina S. Rusu (Universitatea Babeș- Bolyai, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, catedra de Psihopedagogie Specială), conf. univ. dr. Adrian Roșan (Universitatea Babeș- Bolyai, Director al Departamentului de Psihopedagogie Specială), prof. univ. dr. Ioana Micluția (Departamentul de Psihiatrie al Universității de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu, Cluj-Napoca), biolog drd. Vlad Vancia (director executiv al Zoo Parc Turda), Șef Lucrări dr. Ciprian Ober (Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj- Napoca), ing. Willi Landt (președinte chinotehnic Club Dresaj Canin România), dar și alți specialiști din domeniu.

După prezentările susținute de președintele asociației, George Mosoia, și partenerii asociației prezenți alături de noi, evenimentul a continuat în incinta Facultății de Psihologie cu demonstrații și activități asistate de câinii de terapie, Bailey, Bes și Dersou.

Bucuresti, 09.12.2013
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *