Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Aseara, cand Antena 1 a difuzat cea de-a treia editie a show-ului, Mihai Petre a fost impresionat

la „Ham talent” de un cal dansator: „Pana acum, e numarul meu preferat”

Singura femeie din România care dresează tigri siberieni a deschis aseară show-ul „Ham talent”. Mioara Ignat a făcut senzație cu un dans extrem de bine realizat, în care parteneri i-au fost însă o iguană și un șarpe. „Cred că ești o fată foarte curajoasă”, i-a spus Diana Munteanu, încântată de numărul adus în scenă de tânără. Beatrice Rancea și Diana Munteanu au sărit ca arse de la masa juriului atunci când Mioara l-a pus pe masă pe Tequila, un șarpe de 10 ani, 35 de kilograme și 3,5 metri. Foarte atentă la regimul de viață al animalelor sale, Mioara a povestit că Igor are o alimentație formată din legume, în proporție de 70%, și fructe, în proporție de 30%.

Socoteala de-acasă s-a potrivit cu cea din emisiune pentru Alexandru Ismail și câinele său, Cookie, un patruped pasionat de matematică. „E plăcut modul în care ați împachetat tot exercițiul. Sunt tare curios cu ce năzbâtie vine data viitoare”, a punctat Gabriel Cocu, iar ceilalți jurați l-au calificat pe Cookie în etapa următoare a olimpiadei „Ham talent”.

Antonio Fenczel și-a dorit un câine special pentru fratele lui, un copil special. Când avea doar 8 luni, Cătălin a făcut o convulsie febrilă, după cum a povestit mama lui. Apoi a căpătat un astm bronșic, iar la doi ani a făcut un stop respirator, timp în care nu i s-a mai oxigenat creierul. Băiețelul a uitat tot ceea ce deprinsese până la acea vârstă, iar părinții au fost nevoiți să o ia de la capăt și să îl învețe din nou să meargă și să vorbească. La trei ani, Cătălin a fost diagnosticat cu tulburări de spectru autist, moment în care fratele lui, Antonio, s-a gândit că un câine l-ar ajuta să se recupereze mai ușor. El și-a rugat mama să îi cumpere un labrador, dar pentru că ea știa că prețul lui depășește posibilitățile financiare ale familiei, ea i-a promis că dacă va obține bursă de studiu va putea face tot ceea ce va dori cu banii. Antonio a studiat zi de zi având acest gând și așa a apărut în viața lor cățelușa Bela. „De când a apărut ea, Cătălin e mult mai sociabil, comunică mai ușor și își exprimă sentimentele”, a povestit mama lor. Până acum, Antonio a dresat-o singur pe Bela, urmărind tutoriale pe internet, însă aseară cei de la Vier Pfoten i-au promis că îl vor ajuta de acum încolo ca Bela să își atingă potențialul maxim. „Ești un exemplu pentru toți tinerii din țara asta pentru că ești un suflet mare”, i-a transmis Mihai Petre lui Antonio. „Dintr-un băiețel ai devenit peste noapte un bărbat”, a remarcat, impresionat, Pepe. „Toată familia voastră este extraordinară”, a remarcat Beatrice Rancea, iar Gabriel Cocu l-a felicitat pentru că a reușit să își dreseze câinele urmărind tutoriale.

Attila Toth a reușit să meargă mai departe cu cinci de „Da” primiți din partea juriului. „Noi îi lăudăm pe ei și o merită, dar în cazul ăsta simt că trebuie să te laud pe tine”, i-a spus Mihai Petre, lăudându-l pentru calm și eleganță pe stăpânul celor doi malinois care l-au ascultat cu sfințenie.

Pe cai mari au fost aseară și Georgiana Neselan și Pluto și s-au calificat în etapa următoare a show-ului cu cei cinci de „da” primiți din partea juriului. „Toată nebunia cu circul a început acum cinci ani, aveam un job total diferit de cel pe care îl am acum, lucram la birou și nu mă mai regăseam în ceea ce făceam. Am plecat din Constanța cu gândul de a face un curs de echitație pentru a putea face din asta mai mult decât o pasiune, o meserie. De când am început să fac dresură am avut o mulțime de momente în care mi-am dorit să renunț, dresajul unui cal presupune un efort fizic și unul psihic foarte mari. M-a făcut însă să am mai multă încredere în mine”. Despre Pluto, Georgiana spune că este „parte din mine, din ceea ce sunt și din ceea ce vreau să fiu. Pentru mine este mai mult decât un animal, mai mult decât un partener de antrenament”. Membrii juriului au fost de-a dreptul cuceriți de prestația artistică a celor doi. „Nu mă așteptam ca și în show-ul ăsta să am în față așa dansatori. Am observat că ritmic este mai bun decât mulți oameni. Reușește să joace hora fantastic, să-și încrucișeze picioarele. Până acum, e numărul meu preferat”, a recunoscut Mihai Petre. „A făcut și piruete la un moment dat”, a amintit Pepe, încântat și impresionat.

Cinci de da au primit și Iulia Lazăr din Cluj Napoca, Zen și Bailey, doi căței aflați la începutul unei povești de dragoste. Zen s-a dovedit maestru la mersul pe skateboard, iar abilitățile lui au făcut-o pe cățelușa Bailey să se îndrăgostească pe loc. „Ai făcut un spectacol în seara asta”, le-a spus Cocu, încântat.

Mihai Zagaevschi și perușii lui au reușit să ia piuitul membrilor juriului. Ascultătoare, înaripatele au făcut spectacol, spre încântarea tuturor celor prezenți în platoul emisiunii. „Ăsta e genul de număr pe care îl aștept aici”, a spus hotârât Mihai Petre. „Nu au reușit animale care se dresează mult mai ușor să facă ceea ce ați făcut dumneavoastră”, a fost și părerea lui Pepe. „Domnule, ești un zeu”, i-a spus și Pic, odată ajuns în culise.

„Dacă e să aibă animalele un rost e că îți umplu un gol din inimă. Un gol făcut de lumea asta strâmbă în care trăim”, crede Mugur Pop, cel pe care telespectatorii Antena 1 l-au putut vedea aseară la „Ham talent”. Mugur Pop își dedică tot timpul copiilor cu autism sau cu nevoi speciale și crede cu tărie că alături de animale, progresele sunt mai ușor de obținut. „Nebunia pe lumea asta până la urmă e să faci ce vrei când toată lumea face numai ce trebuie”, mai spune cel care își trăiește viața în mijlocul naturii, înconjurat de tot felul de animale, fiecare cu povestea lui specială. „Ce m-a impresionat cel mai tare e că tot ceea ce faceți e pentru copii și mai ales pentru cei cu nevoi speciale. Pentru mine asta este fantastic”, i-a spus, cu ochii în lacrimi, Diana Munteanu. „Eu sunt sigură că acei copii care vin acolo pleacă fericiți”, a continuat ea.

Bucuresti, 09.11.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *