Kinodiseea

ASCENTA anunta parteneriatul cu Lawson pentru vanzarea de software

pentru corporaţii

ASCENTA, divizia Grupului Softwin dedicată consultanţei IT şi soluţiilor software specifice pentru corporaţii, anunţă semnarea unui parteneriat de exclusivitate pentru piaţa locală cu Lawson Software, furnizor american de soluţii pentru optimizarea afacerilor.

Conform acordului, ASCENTA va oferi companiilor atât aplicaţiile software, cât şi consultanţă şi suport tehnic pentru optimizarea activităţilor. Lawson Software face parte din rândul companiilor internaţionale de top cu care ASCENTA încheie parteneriate strategice pentru a răspunde cât mai bine nevoilor specifice verticalelor din industria românescă. Soluţiile producătorului american sunt disponibile pentru domeniile: producţie, distribuţie şi retail.
Piaţa soluţiilor software şi serviciilor IT dedicate acestor 3 verticale a reprezentat în 2006, cumulat, 25% din totalul pieţei de profil din România. În 2007, piaţa software şi servicii IT dedicată domeniului retail şi distribuţie va cunoaşte o creştere de circa 35%, iar cea dedicată sectorul productiv de aproximativ 28%.

“Parteneriatul cu Lawson este unul de bun augur din punct de vedere al soluţiilor oferite şi experienţei celor 2 companii. Lărgirea portofoliului de aplicaţii şi a expertizei va ajuta clienţii să dobândească un mai bun potenţial de creştere a afacerilor", a declarat Horaţiu Berdilă, Director Comercial al ASCENTA.

Viitoarele implementări ale soluţiilor Lawson vor contribui la optimizarea proceselor de business, menţinând ridicată competivitatea companiilor într-un mediu de business tot mai concurenţial. Ele permit relansarea productivităţii angajaţilor şi sunt gândite astfel încât să reducă cât mai mult costul total operaţional (total cost of ownership, TCO).

“România este o piaţă interesantă. Ca urmare a aderării la Uniunea Europeană, ţara a devenit un punct de atracţie pentru investitorii străini, iar acest lucru va duce la creşterea internă şi sporirea competiţiei”, a declarat Fady Sfeir , Vicepreşedintele al Departamentului de Dezvoltare al Lawson pentru EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa). “O dată cu această creştere, este crucial pentru companiile româneşti să investească în soluţia IT adecvată, pentru a îndeplini noile standarde europene şi pentru a optimiza procesul de business şi productivitatea angajaţilor", a completat Sfeir.

Bucuresti, 28.06.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *