metalshow

ASCENTA a devenit partener exclusiv Dorsum pe piata din Romania

Începând din această lună, ASCENTA, divizia de consultanţă IT şi soluţii software pentru corporaţii a grupului Softwin, este partener exclusiv pe piaţa din România al companiei Dorsum Ltd, cu care colaborează la proiecte de informatizare din 2006.

Soluţiile Dorsum se adresează pieţei financiar bancare şi vin să răspundă unor probleme specifice cu care se confruntă această piaţă. La experienţa Dorsum de peste 10 ani în furnizarea de astfel de soluţii se adaugă expertiza acumulată de specialiştii ASCENTA pe piaţa financiar-bancară din România.

ASCENTA este brandul sub care au fost reunite din noiembrie 2006 departamentele specializate ale Softwin în consultanţă IT şi soluţii software specifice. ASCENTA este în momentul de faţă unul din primii 2 furnizori în zona serviciilor financiare şi estimează până la sfârşitul anului o cotă între 10 şi 15% din piaţa totală de software şi servicii, pe verticalele ţintă.

Dorsum, o importantă companie producătoare de soluţii pentru managementul informatizat al afacerilor, oferă pachetele de soluţii Clavis, folosite de companii importante din industria financiar-bancară. Aplicaţia Clavis are până la ora actuală peste 50 de clienţi, iar printre aceştia se numără Erste bank, IGN, Citibank, Volksbank, OTP, BNP-Paribas, Dresdner Bank, Commerzbank.

În decursul celor 16 ani de activitate pe piaţa soluţiilor şi serviciilor complexe de IT, diviziile de consultanţă IT şi dezvoltare software ale Softwin au mai încheiat parteneriate cu SAP, Microsoft, IBM şi Genesys Laboratories, concretizate în proiecte de amploare în zona bancară, telecomunicaţii sau sector public.

Cu ajutorul soluţiilor Clavis, ASCENTA va acoperi o serie de nevoi specifice domeniului financiar-bancar. Pentru acest segment în plină dezvoltare, platforma Clavis oferă mai multe soluţii precum ClavisBroker pentru intermediari finaciari (firme de brokeraj), Clavis Asset pentru fondurile de investiţii, ClavisRealEstate sau Clavis InsuranceTreasury. Soluţiile integrate acoperă toate funcţiile de front office, back office, risk management, distribuţie şi contabilitate necesare managementului de portofolii. Sistemul furnizează informaţiile necesare deciziilor investiţionale, calcule de randament, rapoarte către clienţi, rapoartele obligatorii către autorităţi şi alte instrumente utile managementului.

Pe de altă parte, ASCENTA, prin intermediul soluţiilor Clavis vine în întâmpinatea noilor reglementări legislative din domeniul pensiilor, prin intermediul produsului Clavis Pension, care a fost conceput pentru susţinerea activităţii zilnice a administratorilor fondurilor de pensii. Sistemul oferă susţinerea completă a activităţii operaţionale, având capacitatea de a înregistra un număr nelimitat de membri, oferind de asemenea suport pentru procedurile de decontare şi cele administrative. Pe lângă aceasta, acoperă integral funcţionalităţile de backoffice, gestionare de portofolii, monitorizare limite, management de risc, generând situaţii şi rapoarte obligatorii.

Soluţiile care se adresează sistemului bancar sunt: Sistemul ClavisBank, un software destinat băncilor şi sucursalelor acestora ce deserveşte toate activităţile legate de gestiunea valorilor mobiliare; modulul de back office bancar, ClavisTreasury care gestionează activităţile de trezorerie bancară, putând constitui şi un sistem de sine-stătător; modulul ClavisBranch, bazat pe tehnologii web şi care oferă reţelei de sucursale a băncii interfeţe pentru identificarea clienţilor şi înregistrarea tranzacţiilor cu instrumente financiare diversificate. Sistemul ClavisCustody acoperă activităţile de custodie şi depozitar bancar.  

Bucuresti, 27.2.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *