metalshow

Asasinul orb

Margaret Atwood
Leda – Grupul Editorial Corint

Cartii Asasinul orb  i s-a acordat premiul Booker 2000. In intreaga lume scriitoarea este apreciata pentru intreaga sa opera si pentru acest roman in mod special.

O povestire in povestire – daca vorbim din punct de vedere al tehnicii utilizate –, „un roman mozaicat, in interiorul caruia coabiteaza practic trei naratiuni distincte care se intrepatrund, pe alocuri in mod surprinzator” (p. 5)  prin care avem ocazia de a afla povestea unei familii in secolul al XX-lea, o poveste completa cu dragoste, intriga, tradare. Romanul incepe simplu: "La zece zile de la sfarsitul razboiului, sora mea Laura, a cazut cu masina de pe un pod.” (p. 27). Urmeaza apoi aproape 700 de pagini fascinante in care cele trei planuri apar rand pe rand in atentia cititorului intr-o lucrare ce se citeste cu atentie si cu placere pentru ca permanent apar elemente noi care trezesc si mentin interesul viu. Nici nu stii cand ai ajuns la final, dar iti doresti sa ajungi acolo pentru a afla deznodamantul, care surprinde.

Leda – Grupul Editorial Corint ofera tuturor romanilor iubitori de carte un roman complex, frumos scris si interesant construit de Margaret Atwood. Lectura placuta!
   
Daca ati citit lucrarea prezentata de noi va invitam sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana@prwave.ro si poate aparea pe site. {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *