free download 78 travel guides written by experts

Asaltul Panasonic: patru noi camere foto LUMIX pentru extra-vacanta

Panasonic măreşte seria de camere foto digitale LUMIX cu patru noi modele destinate a acoperi o varietate largă de preferinţe în rândul consumatorilor: ultracompactul ZX1, performantul FZ38 cu zoom optic de 18x, elegantul FP8 şi vârful gamei FX, stilatul FX60.

Lumix DMC-ZX1
Parte a noii serii ZX, modelul ZX1 oferă un zoom remarcabil în ciuda dimensiunilor extrem de compacte ale camerei. Datorită recent dezvoltatei tehnologii care include primele lentile asferice de 0,3 mm din lume şi, în premieră pentru industria camerelor foto digitale, un sistem de lentile sferice de 0,3 mm, Panasonic DMC-ZX1 ajunge la performanţa de a avea un obiectiv superangular de 25 mm şi un zoom optic de 8x.

Pentru a apropia şi mai mult imaginile ce urmează a fi fotografiate, zoom-ul poate ajunge la 15,6x datorită funcţiei Extra Optical Zoom. Distanţa focală minimă de 25 mm este ideală atât atunci când utilizatorul doreşte să fotografieze peisaje dar şi când subiectele sunt prezente în incinte restrânse, permiţându-i acestuia să imortalizeze o parte mai mare din imaginea reală.

Rezoluţia de 12,1 megapixeli permite obţinerea unor fotografii de o calitate excepţională care pot fi mărite ulterior fără a pierde din calitatea detaliilor şi pot fi, de asemenea, editate pentru a tăia şi utiliza doar anumite bucăţi din fotografia originală.

Lumix DMC-ZX1 este echipată cu tehnologia Intelligent Auto (iA) şi stabilizator optic de imagine POWER O.I.S care este de două ori mai eficient decât sistemul anterior MEGA O.I.S. Astfel, efectul de tremur al mâinii ce apare în timpul apăsării pe butonul de declanşare a fotografierii sau când imaginea este surprinsă noaptea, la o expunere mai mare şi, în consecinţă, la viteză mai redusă, este compensat excelent de stabilizatorul POWER O.I.S.

Funcţia Face Recognition, prezentă şi la modelele anterioare din gama ZX permite camerei să recunoască simultan trei chipuri.

O altă caracteristică importantă a noului model ZX1 este viteza de auto-focalizare ce stabileşte un nou recordpentru întreaga industrie. Pornirea este şi ea asigurată în aproximativ 1,1 secunde astfel încât ZX1 poate fi utilizată de către cei care nu doresc să piardă nicio oportunitate de fotografiere.

Camera dispune de un ecran LCD de 2,7-inch iar bateria conferă echipametului o autonomie de pentru aproximativ 330 de fotografii datorită sistemului de procesare a imaginii LSI Venus Engine V ce prezintă o ridicată eficienţă energetică.
 
Camera este comercializată într-o varietate largă de culori – argintiu, negru, albastru, alb sau roşu -, carcasă cu textură din aluminiu, rezistentă la amprente şi praf. Cu dimesiunile sale ultracompacte şi specificaţiile tehnice impresionante, ZX1 este camera care poate însoţi utilizatorul oricând şi oriunde.

Lumix DMC-FZ38

Panasonic Lumix DMC-FZ38, dedicată utilizatorilor mai pretenţioşi, poate înregistra clipuri video în sistem AVCHD Lite high-definition, are obiectiv de 27mm şi zoom optic de 18x dat de sistemul de lentile LEICA DC VARIO-ELMARIT. Ultimul din seria mult apreciatelor modele FZ, noul FZ38 dispune de o serie de opţiuni printre care operarea manuală ce permite utilizatorului să fie mai creativ. FZ38 este echipat, ca şi ZX1 cu noul sistem de stabilizare a imaginii POWER O.I.S. şi high-speed AF (viteză mare de auto-focus).

Cu AVCHD Lite utilizatorul poate realiza înregistrări video în sistem high-definition, DMC-FZ38 fiind un adevărat hibrid între un aparat foto admirabil şi o cameră video uşor de utilizat. Înregistrările HD pot fi ulterior vizionate pe orice televizor Panasonic VIERA HDTVprin simpla inserare a cardului de memorie SDHC/SD în slotul special. Alternativ, camera poate fi conectată printr-un cablu opţional mini-HDMI la un televizor echipat cu VIERA Link iar pentru vizionarea imaginilor şi filmelor HD se utilizează doar telecomanda acestuia.

Zoom-ul de 18x poate ajunge până la 35,2x cu funcţia Extra Optical Zoom. Camera are o rezoluţie de 12,1 megapixeli şi este echipată cu tehnologia Intelligent Auto ce include şi stabilizatorul POWER O.I.S. DMC-FZ38 dispune şi el de funcţia Face Recognition, precum modelul ZX1. Bateria are o autonomie extinsă de până la 470 de fotografii.

Funcţia de operare manuală, atât de îndrăgită la toate modelele anterioare din gama FZ, este acum mult îmbunătăţită, controlul fiind mai intuitiv şi mai facil decât la camerele comercializate până în prezent.

Lumix DMC-FP8

Noul DMC-FP8, parte a familiei de camera foto digitale Lumix FP, excelează în eleganţa designului, păstrând în acelaşi timp o excelentă funcţionalitate.

Modelul are o rezoluţie de 12,1 megapixeli, obiectiv de 28mm, zoom optic de 4,6x şi sistem de lentile retractabile Leica DC (folding optics – in original) ce a permis obţinerea unei camere foto digitale foarte subţiri.

Designul elegant al camerei este decisiv influenţat de carcasa din aluminiu de foarte bună calitate dar şi de butonul cursor cu LED aflat în partea din spate a aparatului.

Camera este dotată cu funcţia Intelligent Auto ce include acum şi stabilizator optic POWER O.I.S. Funcţia Face Recognition poate recunoaşte simultan chipurile a trei persoane aflate în faţa obiectivului.

O altă caracteristică importantă pentru DMC-FP8 este viteza mare de auto-focus care, alături de viteza de pornire de numai 0,95 secunde, conferă modelului FP8 posibilitatea de a răspunde rapid la cerinţele consumatorilor ce nu doresc să rateze nicio ocazie de a susprinde un instantaneu.

Camera este echipată cu un ecran LCD de 2,7-inch şi este disponibilă în culorile argintiu, negru, roz, roşu, auriu, verde, violet şi albastru.

Un cadru subţire şi atractiv adaugă şi el o notă elegantă la aspectul general al camerei, făcând din Lumix DMC-FP8 una dintre cele mai frumoase camera compacte de la Panasonic.

Lumix DMC- FX60

Cu o rezoluţie de 12,1 megapixeli şi un obiectiv superangular de 25 mm, Lumix DMC-FX60 dispune de un sistem de lentile LEICA DC cu zoom optic de 5x (echivalent cu un obiectiv de 25mm-125mm la un aparat cu film de 35 mm) şi este cel mai recent model din mult-premiata serie FX.

Funcţia Intelligent Auto cu stabilizator de imagine POWER O.I.S. nu lipseşte nici de la acest model. Datorită sistemului high-speed AF, camera are cea mai rapidă viteză de auto-focalizare la nivel de industrie şi este ideală pentru amatorii de instantanee inedite, putând fi utilizată la numai 1,1 secunde din momentul în care a fost pornită.

Bateria conferă o autonomie de până la 360 de fotografii. Camera va fi comecializată în culorile argintiu, negru, roz, violet, auriu şi albastru.

Osaka, Japonia, 28.07.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *