free download 78 travel guides written by experts

Arval Romania: “Deductibilitatea TVA-ului impulsioneaza cresterea pietei de leasing operational

la 26.000 vehicule în 2009”

Potrivit reprezentanţilor Arval România, parte a BNP Paribas Group şi companie de referinţă pe piaţa românească a leasingului operaţional auto cu servicii incluse, varianta finală a Ordonanţei de Urgenţă adoptată de Guvern poate determina reconsiderarea serviciilor de leasing operaţional de către companiile cu flote auto achiziţionate în regim propriu. Acestea reprezintă un procent de 70% pe piaţa românească, conform estimărilor companiei. Astfel, leasingul operaţional are un potenţial mare de dezvoltare în contextul unei industrii auto în declin şi a dorinţei companiilor de externalizare a serviciilor.

„Piaţa flotelor de companii din România este reprezentată de 70% flote auto achiziţionate în regim propriu, 20% flote auto în regim de leasing financiar şi 10% prin leasing operaţional. Acceptarea deductibilităţii TVA-ului în cazul contractelor de leasing de către Ministerul de Finanţe va genera o creştere a pieţei de leasing operaţional la 26.000 vehicule în acest an, comparativ cu 20.000 de vehicule în 2008“, declară Arnault Leglaye, Managing Director Arval România.

Pe o piaţă în continuă dezvoltare, planul de business al Arval pentru 2009 va include achiziţionarea celor 1300 de vehicule noi, printr-o investiţie în valoare de 80 milioane ron. Până la sfârşitul anului, compania îşi propune să deţină o flotă auto de 3.000 de vehicule administrate şi estimează o cifră de afaceri de 16-17 milioane euro.

Bucuresti, 10.05.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *