free download 78 travel guides written by experts

Arval: “Numarul de vehicule din Romania

gestionate prin leasing operational va creste cu peste 30% anul viitor”

Arval România, parte a grupului BNP Paribas şi companie de referinţă pe piaţa românească şi europeană a leasingului operaţional auto cu servicii incluse, estimează că tendinţa de creştere accelerată a pieţei de profil se va menţine si în 2009. Pentru anul în curs, reprezentanţii Arval România evaluează piaţa de leasing operaţional la peste 800 de milioane de euro, în creştere cu peste 100% faţă de 2007

De-a lungul timpului, leasing-ul operaţional a devenit unica modalitate de gestionare a flotei auto care asigură un control clar şi stabil al bugetului unei companii, indiferent de circumstanţele economice.

„Creşterea dobânzilor pentru orice tip de finanţare, cât şi instabilitatea financiară vor conduce automat la descurajarea clienţilor care apelau la societăţile de leasing financiar sau la bănci. Companiile care deţin flote de vehicule şi care vor dori să se extindă se vor confrunta cu reduceri de lichidităţi cauzate în special de criza financiară. Arval este deţinută în proporţie de 100% de BNP Paribas Group, liderul european în domeniul bancar şi al serviciilor finaciare. În acest context, criza financiară nu este un impediment pentru noi, mai mult decât atât, ea poate oferi noi oportunităţi pentru orice companie care activează pe segmentul leasing-ului operaţional”, declară Arnault Leglaye, Managing Director Arval România.

Pe fondul evoluţiei pozitive a pieţei de profil şi datorită faptului că tot mai multe companii încep să înţeleagă beneficiile leasing-ului operaţional cu servicii incluse, pentru acest an Arval România estimează că flota gestionată va atinge un număr de 1.700 de vehicule, iar pentru 2009 oficialii companiei se aşteaptă la 3.000 de vehicule administrate. În momentul de faţă, Arval deţine deja 100 de clienţi, printre care se numără atât companii multinaţionale, care cunosc foarte bine avantajele leasing-ul operaţional, dar şi companii româneşti.

„Pentru anul viitor, prevedem un ritm accelerat de expansiune în ceea ce priveşte leasing-ul operaţional în România, printr-o creştere de peste 30%. În cazul companiei Arval România, apartenenţa la BNP Paribas Group, unul dintre cele mai solide grupuri bancare din lume, potrivit Standard&Poor’s, conferă baza pentru a continua procesul de creştere înregistrat până în momentul de faţă, superior faţă de cel al pieţei. În contextul actual, în care din ce in ce mai multe companii aleg leasing-ul operaţional în locul leasing-ului financiar, potenţialul pieţei va cere tot mai multe investiţii în extinderea flotei auto. Astfel, în 2009, Arval va achiziţiona peste 1.400 de vehicule”, adaugă Arnault Leglaye.

Arval România estimează o cifră de afaceri în valoare de 9 milioane de euro pentru 2008, valoarea totală a contractelor atingând 66 milioane de euro pentru acest an şi 110 milioane de euro în 2009, conform reprezentanţilor companiei.

Despre Arval

Fondată în 1989, Arval este o companie de referinţă la nivel internaţional în leasingul operaţional multibrand şi în managementul flotelor auto. În prezent, Arval activează în 39 de ţări, deţinând 22 de unităţi şi având o largă reţea de parteneriate în alte 17 ţări.

Arval şi-a început activitatea în România la sfarsitul anului 2006 şi deţine deja o flotă administrată de peste 1.600 vehicule.

Cu 538.000 de vehicule în regim de leasing operaţional şi 628.000 de vehicule administrate la sfârşitul anului 2007, Arval este parte a BNP Paribas, liderul european al serviciilor bancare şi unul dintre cele mai solide grupuri bancare la nivel international, potrivit Standard&Poor’s.

Pentru mai multe informaţii despre companie, vă rugăm să vizitaţi site-ul www.arval.ro.

Bucuresti, 11.11.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *