free download 78 travel guides written by experts

Artisanul mesei de Craciun

Masa de Craciun este un prilej de sarbatoare si de reuniune cu cei dragi. Daca in ceea ce priveste meniul, lucrurile sunt destul de clare pentru masa in familie (nelipsitele preparate traditionale din carne de porc, sarmalute, cozonac), in ceea ce priveste vinul, concluzia generala este ca acesta trebuie sa fie rosu si, de preferinta, sec.

Artisan Feteasca Neagra de la Aurelia Visinescu este un vin invechit timp de 18 luni in baric de stejar romanesc, cu gust bine echilibrat si cu o aroma inconfundabila de prune uscate, stafide negre si scortisoara.

Artisan Feteasca Neagra acompaniaza perfect mancarurile pe baza de carne din porc, vitel, miel, vita sau pui.

In cazul in care mergeti in vizita la prieteni care prefera o abordare neconventionala a mesei de Craciun (curcan umplut, peste sotat cu legume, mancaruri asiatice) sau pur si simplu aveti foarte multi prieteni vegetarieni, este de preferat sa alegeti un vin alb proaspat dar cu un gust bine echilibrat. Si neaparat trebuie servit la o temperature de 6-8°C.

White Artisan de la Aurelia Visinescu constituie alegerea perfecta. Creat cu dragoste si pasiune pentru soiurile romanesti, White Artisan este un cupaj echilibrat de Feteasca Alba, Riesling, Tamaioasa Romaneasca, proaspat si fructuos la gust si cu un final persistent. Notele de grapefruit rosu il recomanda pentru sufleuri, peste, fructe de mare, mancaruri asiatice si pentru garnituri din legume.

Bucuresti, 18.12.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *