free download 78 travel guides written by experts

Arta@Ro va vorbeste despre Sibiu si oamenii sai

Pe 2  iunie, la TVR Cultural

La început de iunie, Arta@Ro a poposit la Sibiu. Tema ediţiei este: Sibiu – Poveşti despre oameni. Pornind de la sloganul TVR Cultural, echipa de la Arta@Ro şi-a propus să descopere viaţa  cotidiană a sibienilor în raport cu istoria oraşului lor.

Despre Sibiu s-au scris pagini întregi, s-au făcut zeci de filme, de fotografii. Istoria locului a fost rostită în fel de fel de moduri, dar puţini s-au oprit şi asupra oamenilor obişnuiţi care străbat zi de zi străzile încărcate de istorie ale Sibiului. Noi am căutat să descifrăm cum se raportează aceşti oameni la clădirile vechi, încărcate de poveşti, ale vechiului burg. În ce măsură sunt conştienţi de faptul că locuiesc în case construite cu sute de ani în urmă şi că  sunt datori să le conserve şi să le transmită mai departe, ne-a spus Ruxandra Ţuchel, producătoarea magazinului cultural.

Prin urmare, invitaţii ediţiei de sâmbătă, 2 iunie, sunt oameni obişnuiţi, fascinanţi, cei care reprezintă de fapt şi publicul telespectator al magazinului. Claudia Draghia şi Andrei Văcaru, amfitrionii programului, îi vor găsi la Sibiu şi vor sta de vorbă cu ei.

Emisiunea Arta@Ro este realizată de redactorii Adriana Ene, Ioana Constantin, Luiza Barcan, Oana Drăgulinescu, Valentina Băinţan, Maria Terzian Barbu, Ileana Ploscaru Panait, de directorul de imagine Viorel Sergovici şi de producătorul Ruxandra Ţuchel. Arta@Ro se difuzează sâmbăta, de la ora 10.00 şi, în reluare, duminica, de la 16.30.

Bucuresti, 1.06.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *