free download 78 travel guides written by experts

Arta este in groapa – prima groapa care ne bucura ochii

Astazi, a aparut in Bucuresti prima groapa care nu mai inspira resentimente ci, din contra, devine peste noapte o atractie citadina. Este groapa pe care o vezi dar in care, si daca vrei, tot nu poti sa cazi deoarece, in ciuda adancimii apreciabile pe care ai impresia ca o are, este perfect … plata! Cum de este posibil? Cu mult talent! Cu talentul maestrului 3D Street Art Manfred Stader.

Invitat din Germania lui natala de lantul de magazine PROFI pentru a face mai bogat patrimoniul artistic al capitalei, Stader a imaginat groapa pentru Bucuresteni, a produs-o, a adus-o si a instalat-o acolo unde toata lumea poate sa o vada, la intersectia dintre bulevardul Regina Maria si Bulevardul Libertatii, la rondul de la Cosbuc, langa Palatul Parlamentului.

“Pictura masoara 3 x 5 m si este un simbol al optimismului caci reprezinta o groapa traversata de o barna presarata cu bunatati,” a declarat pictorul Manfred Stader, autorul lucrarii. “Oricat de mari ar fi pericolele, cei care cred in ei insisi, nu se sperie si isi asuma riscul de a trece peste piedici vor fi rasplatiti pe masura.

Este exact filosofia magazinelor PROFI si de aceea mi-a placut sa accept proiectul din Romania.”

“Daruim publicului aceasta lucrare cu ocazia inaugurarii magazinului PROFI cu numarul 100, si pentru a sprijini campania “PROFI te premiaza!” care doteaza 100 de scoli cu cate un laborator IT modern si alte 100 de scoli cu cate un videoproiector fiecare”, a declarat la randul sau Pawl Musial, directorul general al companiei care administreaza magazinele PROFI.

Pictura lui Stader este prima lucrare de acest gen instalata in aer liber in Romania, ea transformand rondul de la Cosbuc intr-un loc unde poti veni sa-ti faci o fotografie care sa-ti uimeasca sau sa-ti amuze prietenii.

Cristian Popescu Piedone, Primarul sectorului 4, in care se afla lucrarea, a vizitat si el groapa, a traversat-o cu succes si si-a declarat intentia de a-l invita pe Stader sa vina in primavara viitoare pentru a decora in stilul sau o parte din viitorul orasel al copiilor.

Manfred Stader este unul dintre reprezentantii de varf ai curentului 3D Street Art. A inceput sa faca primele lucrari pe pavaj la inceputul anilor ’80, pe cand studia la faimoasa Städel Artschool din Frankfurt. A devenit recunoscut international prin dobandirea titlului de Master Madonnaro la competitia international de pictura stradala de la Grazie di Curtatone, Italia. Cea mai populara forma a lucrarilor sale de street painting sunt proiectele interactive in cadrul carora admiratorii se fotografiaza sau se filmeaza in ipostaze in care relationeaza cu imaginea de pe pavaj.

Initiatorul proiectului, reteaua de magazine PROFI este condusa de PROFI ROM FOOD, are peste 2500 de angajati in toata tara, numara in acest moment 101 magazine si este administrata de Enterprise Investors (EI), companie cu vasta experienta in domeniul retail-ului, domeniu in care a investit deja 220 milioane euro.

Bucuresti, 18.09.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *