Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Arta de a-ţi crea amintiri – Cum să colecţionezi şi să-ţi aminteşti momentele fericite

Meik Wiking
Editura Litera

Amintirile pozitive au un impact benefic asupra sănătății noastre și ar fi bine să putem crea cât mai multe astfel de amintiri.

“Amintirile noastre fericite sunt populate de cei pe care îi iubim și simțim rostul când relaționăm cu alții și cu lumea, dar și atunci când ne atingem potențialul sau bifăm o etapă importantă ori atingem un țel. Amintirile fericite sunt momente în care devenim ceea ce am visat că am putea fi. (…)

Când citești amintirile oamenilor, le simți mândria. Când citești amintirile oamenilor, auzi ecoul triumfurilor lor. Când citești amintirile oamenilor, afli despre speranțele și despre visurile lor. (…)

Ne amintim momentele definitorii din viețile noastre, momentele care ne-au făcut cine suntem, momentele când am devenit cine am sperat că putem fi. În calitate de cercetător al fericirii, am observat că fericirea se găsește adesea când se aliniază trei elemente: cine simțim că suntem, cine vrem să fim și cum ne văd ceilalți. când cei dragi ne văd și ne iubesc așa cum suntem cu adevărat și când să reușim să devenim cine știm că putem fi, atunci găsim fericirea.” (pp. 108-109)

Arta de a-ţi crea amintiri - Cum să colecţionezi şi să-ţi aminteşti momentele fericite, Meik Wiking

Meik Wiking prezintă întâi cele opt ingrediente pentru amintiri fericite și apoi dedică pagini întregi fiecărui element în parte pentru a ne putea ajuta să înțelegem mecanismul prin care se formează amintirile fericite astfel încât să putem forma cât mai multe asemenea amintiri.

Veți observa că amintirile fericite sunt adesea legate de experiențe noi, că sunt experiențe multisenzoriale și că implică multă emoție. Veți vedea și că e nevoie de atenție, de povești și repovestiri, dar și de lucruri externe care să ne aducă aminte de acele momente fericite.

Într-o lume în care există, din păcate, foarte mulți oameni care se luptă cu depresia, în care multe persoane se plâng constant, aproape de toți cei din jur și de toate lucrurile, e vital să poți crea și retrăi amintiri fericite.

Cu cât suntem mai fericiți, cu atât ne e mai bine, iar acest lucru se vede în fiecare aspect al vieții noastre. Meik Wiking oferă o sumedenie de informații și exemple din studii, interviuri, fragmente de jurnal, sondaje globale ș.a.m.d care pot ajuta orice persoană să înțeleagă procesul formării amintirilor fericite.

Cititorii vor remarca ușor că multe din amintirile fericite enumerate de alte persoane și incluse ca exemple în carte sunt amintiri fericite pe care le au și ei. Astfel, fiecare persoană care citește cartea poate să creeze din ce în ce mai multe amintiri fericite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *