metalshow

Art Safari Bucuresti 2015 este castigatorul sectiunii Arte Plastice din cadrul Galei BucurestiTu

– Premiile Municipiului Bucuresti

Art Safari București 2015 este câștigătorul secțiunii Arte Plastice din cadrul Galei BucureștiTu – Premiile Municipiului București, o gală ce îi premiază pe cei care dau suflet orașului și schimbă lucrurile în bine.

Nominalizat alături de cele mai importante evenimente urbane ale anului: Noaptea Muzeelor și Noaptea Albă a Galeriilor, Art Safari a fost desemnat prin vot online ca fiind preferatul publicului bucureștean.

Pavilionul de artă al Bucureștiului, Art Safari, aflat la a doua ediţie şi-a propus, în perioada 13-17 mai 2015, o coagulare impresionantă de galerii de artă contemporană româneşti şi internaţionale, dar şi importante muzee de artă modernă și contemporană din țară. Nonconformist amplasat în clădirea-monument Ciclop, Art Safari București 2015 a reuşit ca, pe parcursul celor 5 zile, să transforme Bucureştiul în capitala artei, cu peste 19.716 vizitatori.

„Suntem onorați de Premiul primit în cadrul Galei BucureștiTu – Premiile Municipiului București, acesta li se datorează în bună măsură muzeelor și galeriilor participante, fără entuziasmul și sprijinul lor activ, Art Safari nu ar fi fost posibil. Echipa Art Safari felicită proiectele nominalizate și mulțumește totodată organizatorilor Galei, precum și publicului și partenerilor pentru sprijin." Ioana Ciocan și Silvia Rogozea, Directori Art Safari București

Realizarea pavilionului de artă Art Safari este unul dintre pașii necesari pentru a contribui activ la fenomenul artelor vizuale contemporane, iar agenţia 2activePR se bucură să fie parte a acestui demers cu adevărat stringent în România prin coordonarea activităţilor de comunicare şi PR ale târgului.

„A doua ediţie Art Safari a creat o legătură puternică între arta contemporană şi publicul bucureştean, contribuind activ la redefinirea identităţii colective a oraşului, oferind o nouă viziune asupra felului în care ne percepem noi ca participanți activi la viața Bucureștiului. Credem că întâlnirea cu arta contemporană are, de cele mai multe ori, drept rezultat, o călătorie în descoperirea propriei creativităţi, stimulând-o. Acesta este scopul declarat al demersului nostru de comunicare. Ne bucură nespuns faptul că avem deja reacții pozitive după prima colaborare cu Art Safari și suntem foarte motivați să dezvoltăm o campanie de comunicare de impact pentru ediția următoare.” – Corina Bârlădeanu, General Manager 2activePR

Ediţia cu numărul trei ce va avea loc în mai 2016 îşi propune o participare mai consistentă din partea galeriilor din România, precum și un focus asupra mișcării Dada și a influenței acestei mișcări în lumea artei vizuale internaționale. La sărbătorirea centenarului, mișcarea Dada, născută din efervescența scenei de artă românească de la începutul secolului al XX-lea, pavilionul Art Safari va include o expoziție retrospectivă care va prezenta lucrări ale unor artiști internaționali renumiți, printre care se numără numeroși artiști originari din România – figuri marcante ale Dadaismului: Hugo Ball, Hans Arp, Marcel Janco, Arthur Segal, Jules Perahim, Max Herman Maxy şi Victor Brauner.

Bucuresti, 24.09.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *