Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Arhitectura orientata pe servicii – avantaj competitiv

Grupul Agora organizează pentru prima dată o conferinţă dedicată arhitecturii software bazată pe servicii

Grupul Agora organizează marţi, 3 noiembrie 2009 prima ediţie a conferinţei „SOA – Service Oriented Architecture” pentru a aduce în centrul atenției avantajele adoptării unei astfel de arhitecturi IT de către companii, precum şi pentru a evidenţia situaţiile când o astfel de arhitectură devine imperativă pentru maximizarea eficienţei de funcţionare a unei întreprinderi. Evenimentul va avea loc la Hotel Intercontinental, sala Rapsodia, începând cu ora 09:30.

În era informatică, arhitectura orientată pe servicii a sistemelor IT (SOA) reprezintă un set de principii şi concepte de guvernare a sistemelor folosite în cadrul fazelor de dezvoltare şi integrare sisteme. În cadrul unei asemenea arhitecturi, funcţionalitatea este privită ca un set de servicii interoperabile. Prin aceasta, organizaţii diferite pot integra sau utiliza astfel de servicii, mai exact module software furnizate ca servicii, chiar dacă sistemele lor IT sunt substanţial diferite unele de altele. Practic, soluţia reprezintă un alt mijloc de integrare a modulelor software. În loc să definească un miez operaţional, SOA defineşte o interfaţă de lucru în termeni de protocoale şi funcţionalitate.

Conferinţa „SOA – Service Oriented Architecture” se adresează directorilor de IT, Chief Information Officers, persoanelor de decizie, persoanelor care stabilesc bugetele de achiziţii în marile corporaţii şi îşi propune să prezinte soluţii concrete pentru administraţia publică centrală şi instituţiile financiar-bancare, telecom, utilităţi şi marile companii privind separarea funcţiilor sistemelor în unităţi distincte, numite servicii, pe care dezvoltatorii le pun la dispoziţie în cadrul unei reţele IT pentru a permite utilizatorilor finali să le combine şi să le utilizeze în cadrul producţiei de aplicaţii.

Reprezentanţi ai companiilor RedHat, IBM şi IIRUC Service vor prezenta soluţii şi servicii dedicate arhitecturii orientate pe servicii a sistemelor IT. Prezentările cu temele „JBOSS SOA în mediul enterprise”, „Smart SOA Sage – Demo Interactiv” şi „SOA – avantaje competitive”, se vor axa pe conceptele şi soluţiile IT&C de ultimă oră legate de nevoile companiilor de a obţine rapid răspunsuri pentru a putea lua decizii. Evenimentul va fi moderat de către dl. Felix Enescu, EXP Executive Partner, Gartner România.

Evenimentul este promovat cu ajutorul partenerilor media PRwave, PRWave Directory, Medialook.ro, Agora News şi IT Trends. Alţi parteneri: Byblos, iNES, DigiSign.

Bucuresti, 02.11.2009

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *