free download 78 travel guides written by experts

ArhitechSIGN – proiect de semne urbane organizat de compania Eltrix – si-a desemnat castigatorii

Compania Eltrix, lider in productia de semnalistica in Romania, anunta finalizarea jurizarii proiectelor inscrise in concursul ArhitechSIGN, concurs de creatie adresat studentilor la Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” din Bucuresti.  

Membrii juriului au analizat si discutat in detaliu toate lucrarile inscrise in concurs si au decis sa premieze urmatoarele lucrari:
·    la sectiunea „Loc Intalnire Parc Cismigiu” – s-a acordat un premiu de 1000 euro echipei Alexandru Hoffman & Vladimir Moldovanu pentru lucrarea CITY PIXELS.
·    la sectiunea „Statie autobuz Palatul Regal” s-a acordat o mentiune de 300 euro lucrarii inscrise de echipa Mircea Sandu & Alexandru Agavriloae.

In plus, pentru ca a apreciat seriozitatea tuturor echipelor care au inscris lucrari in concurs, Eltrix a decis sa premieze pentru participare si echipele care nu au castigat premiu sau mentiune.

Proiectul CITY Pixels, cel mai apreciat de catre juriu, are sanse de a fi transpus in realitate de catre Eltrix. Implementarea sa depinde de costurile de realizare, care vor fi calculate dupa adaptarea impreuna cu echipa castigatoare a ideii originale si realizarea proiectului de executie, precum si de aprobarea formala din partea Primariei Municipiului Bucuresti.

„Suntem incantati ca am castigat acest premiu iar recompensa cea mai mare pentru noi ar fi realizarea acestei lucrari. Speram ca Eltrix va initia si alte editii ale concursului ArhitechSIGN pentru ca tot mai multe idei valoroase sa fie realizate si sa contribuie astfel la imbunatatirea aspectului unor locuri emblematice ale capitalei” a declarat echipa castigatoare.

„Conceptul CITY PIXELS a pornit de la o analiza a problemelor de iluminare a orasului, a semnelor si  a lipsei totale de culoare ce caracterizeaza capitala noastra. Bucurestiul sufera de lipsa de culoare, atat pe tipul zilei cat si noaptea. Proiectul nostru propune amplificarea nuantelor de culoare ce pot deveni semnale urbane, loc de intalnire sau suport pentru diverse informatii. Am incercat sa privim in detaliu peisajul urban  si am propus ideea CITY PIXELS, care incearca rezolvarea semnalizarii intrarii principale in parcul Cismigiu, prin pixelizarea acestei zone, cu alte cuvinte, prin incastrarea in asfalt a unui sistem de dale luminoase colorate. Aceste dale semnalizeaza, personalizeaza si animeaza zona respectiva. Conceptul este flexibil si poate fi derivat pentru indeplinirea de mai multe functii: de la semnalizare, la informare si mergand pana la a deveni parte componenta dintr-un proiect mai extins de semnalizare a unor locatii deosebite in Bucuresti.” declara Alexandru Hoffman, membru al echipei castigatoare.

COMUNICARE PROIECT

Programul a fost comunicat prin site-ul concursului, prin parteneriate media, outdoor si PR, iar direct catre studenti, prin sampling de fluturasi, precum si prin intermediul unor sesiuni de prezentare la Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu. Se estimeaza ca bugetul acestui proiect sa fie de 50.000 Euro (dupa partea de implementare a proiectului castigator).

Bucuresti, 13.10.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *