free download 78 travel guides written by experts

Argumentarea logica si exercitiul dezbaterii

sunt elemente definitorii pentru un cetatean european autentic

SIVECO Romania sprijina initiativele care conduc la mai buna folosinta a democratiei

Un maraton de discursuri publice, devenit deja traditie, a incheiat cea de-a treia serie de conferinte civice ARDOR (Asociatia Romana de Dezbateri Oratorie si Retorica) “Despre buna folosinta a Democratiei”. Sambata 6 iunie, incepand cu ora 10.00 s-au derulat in paralel doua evenimente cu tema "Multiculturalismul este o utopie?". Cele doua dezbateri au avut loc la Muzeul National "George Enescu" (curtea interioara) in Bucuresti si la Centrul Ratiu pentru Democratie, in Turda.

Discursurile elevilor de liceu si studentilor au alternat cu ale invitatilor speciali Magda Matache -director Romanicriss, Cristian Parvulescu – presedinte Asociatia Pro Democratia si Csaba Asztalos – presedinte al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii.

Pe durata celor doua evenimente, tinerii elevi au avut ocazia sa isi exerseze abilitatile de comunicare in spatiul public demonstrand ca au invatat in cadrul cluburilor de debate ce inseamna toleranta pentru opiniile celorlalti.

SIVECO Romania, partener oficial al proiectului ARDOR, sprijina in mod constant initiativele care ii familiarizeaza pe tineri cu valorile civice si exercitiul unui dialog civilizat.

„Toleranta, argumentarea logica si exercitiul dezbaterii sunt elemente definitorii pentru un cetatean european autentic. Sunt de admirat atat tinerii care se preocupa de acest subiect cat si organizatorii care stiu sa ii motiveze, sa ii informeze si sa le ofere constant teme interesante pentru dezbatere”, a declarat Anca Crahmaliuc, Marketing&Communication Manager in cadrul SIVECO Romania.

La mai bine de 3 ani de la lansare, proiectul ARDOR se bucura de mare succes pentru ca propune spre dezbatere subiecte relevante si de importanta majora pentru democratia din Romania.

Pe parcursul conferintelor din seria de evenimente „Despre buna folosinta a democratiei”, elevii au avut ocazia sa discute pe teme precum: „Absenteismul este legitim?”, „Dau noile media mai multa putere cetateanului modern?”, „Votul ar trebui sa fie obligatoriu?”, „Ar trebui introduse reglementari legislative pentru ca posturile comerciale de televiziune sa aiba responsabilitati educationale fata de public?” etc.

Informatii suplimentare despre seria conferintelor civice ARDOR, precum si transcrierile acestora pot fi accesate la adresa: www.conferintelecivice.ro.

Bucuresti, 09.06.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *