metalshow

Aqualtis – Ariston: prima masina de spalat de cinci stele

cu consum redus de energie şi apă

Încă o recunoaştere a performanţelor maşinii de spălat Aqualtis – Ariston de la Indesit

Compania Indesit, numărul doi în Europa şi cinci mondial, a trecut cu succes de testele Australian Standard, obţinând cinci stele în ceea ce priveşte consumul, cu Aqualtis, cel mai nou model din gama maşinilor de spălat Ariston.
Aqualtis, prima maşină de spălat care a primit cinci stele, a fost primită cu entuziasm de piaţa australiană, unde a fost lansată în luna septembrie.

 

Datorită tehnologiei şi funcţiilor avansate, Aqualtis a trecut de testele desfăşurate la Laboratorul Inginerilor şi Oamenilor de Ştiinţă Vipac, membru al N.A.T.A. (National Association of Testing Authorities, Australia). Astfel, Aqualtis s-a dovedit a fi maşina de spălat care a răspuns cel mai bine nevoilor de a economisi resursele de apă, guvernul australian iniţiind diverse campanii pe această temă de-a lungul anilor. Prin efortul său de a trezi interesul publicului, guvernul australian a încercat chiar să ofere recompense în valoare de 150-200 de dolari australieni pentru cumpărătorii de maşini de spălat care obţinuseră patru stele la testele de consum.

Noua tehnologie, care a fost folosită de Compania Indesit pentru a lua maximum de puncte la testele dure din Australia, este sistemul SuperEco, care avertizează când ciclul selectat permite economisirea de energie şi apă de până la 10%, astfel intrând în clasa de energie A+, şi funcţia Mini Load, destinată celor care spală în fiecare zi, şi care face posibilă atingerea unor rezultate excelente, economisind până la 25% apă şi 40% energie.
Dezvoltată pe baza celor mai avansate principii tehnologice şi cu un design semnat Makio Hasuike, Aqualtis este prima maşină de spălat de mărime standard care ajunge la aceleaşi performanţe ca şi o maşină de spălat industrială dar care arată totuşi un mare respect pentru mediul înconjurător.

Inovaţia şi economisirea energiei nu sunt elemente noi pentru Indesit. Indesit Company îşi propune prin acest nou proiect să continue activitatea de dezvoltare a unor produse cu un impact cât mai redus asupra mediului înconjurător. Astfel în anul 2000, Indesit a primit Premiul Galaxy Energy pentru performanţele înregistrate în ceea ce priveşte economisirea energiei, iar în 2002, a primit Premiul Ecohitech la categoria „environmentally friendly” pentru capacitatea companiei de a combina înalta tehnologie cu eficienţa energetică. În 2005 a câştigat Plus X în Germania şi Premiul British Home Innovation pentru inovaţia în domeniul tehnologic şi grija pentru mediu, iar linia de frigidere Extendia a câştigat Grand Prix de l’Innovation.

Cele cinci stele acordate pentru Aqualtis reprezintă încă o recunoaştere a atenţiei pe care o acordă compania Indesit mediului, şi a capacităţii de inovare a produsului, care are succes la consumatorii din întreaga lume.

De acelaşi succes se bucură şi campania de publicitate care a fost lansată pentru Aqualtis. Spotul TV pentru Aqualtis, „Mondo Sommerso”, a câştigat „Leone d’Oro” la a 53-a ediţie a Festivalului Internaţional de Publicitate de la Cannes şi aurul la mai multe festivaluri cum ar fi Premiile Adc*e din Barcelona, Festivalul Shark Awards, New York Festivals – International Advertising Awards 2006 şi London International Advertising Award.
În spotul publicitar, imaginaţia unui copil transformă cuva originală a lui Aqualtis într-o fereastră a unei lumi marine fermecată, locuită de fuste care arată asemenea unor raze uriaşe, fulare asemănătoare peştilor, tricouri care înoată ca algele marine şi blugi care arată şi înoată ca rechinii.

Gama de maşini de spălat Aqualtis este prezentă şi pe piaţa din România, în magazinele de specialitate.

Bucuresti, 16.11.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *